O svemu ponešto…

ilovefustal

Budući da je trenutno natjecateljska stanka u obje konkurencije u kojima imamo svoje predstavnike, ovaj tjedan napravit ćemo mali rezime dosadašnjih događanja u ligama umijesto uobičajenih intervjua.


 
  Obje naše ekipe, veteranska i seniorska, očajno su krenule u sezonu. Veterani su se koliko toliko uspijeli konsolidirati i sa par dobro odigranih utakmica su ušli u kontinuitet i nanizali su nekoliko pobjeda, te na taj način drže priključak za vodećima na tablici. Ove sezone treba posebno izdvojiti Dražena Mazalina i Mira Lozića, koji sa svojim izvedbama na terenu pokazuju da još uvijek nisu za staro željezo, te da su pravi lideri veteranske ekipe. Ne treba zaboraviti ni Antu Kneževića na vratima,  koji je u par navrata vrhunski spašavao vrata i bodove, u maniri najboljih svijetskih vratara. Ima tu i novih lica. Zvone Brajković i Željko Pavasović unijeli su dašak svježine u ekipu i dodatno zaoštrili konkurenciju. Sve u svemu, ne sumnjamo da će se naši starci do kraja sezone boriti za pehar.

 Što se futsal ekipe tiče, nikome nije jasno gdje je zapelo. Nakon prošlogodišnjih izvedbi, očekivanja su bila velika, a sam ulaz u sezonu jedan je od gorih do sada. Bodovno to sve skupa i nije toliko loše, koliko sama igra i izvedbe naših pulena. Očekivane pobjede protiv nejakog Pokrovnika, Rupa i Šubićevca, te niz remija sa starta sezone i nisu toliki problem koliko spoznaja da protiv jačih ekipa nismo bili ni blizu bodova. Mirlović, Šibenik i Primošten dobrano su nam napunili mrežu. U ta tri susreta primili smo ukupno 16 pogodaka, a zabili samo tri puta. Zabrinjavajuć podatak.
 Nadamo se da će nam nastavak sezone donijeti bolje izvedbe protiv izravnih konkurenata, ukoliko želimo doći do vrha tablice, te se nadamo i da ćemo uspijeti dignuti razinu agresivnosti i čvrstinu obrane.

PLENUM VAMO PLENUM TAMO
  Da nam vrhuška koja se brine za organizaciju lige i sama liga izgledaju očajno već i vrapci na grani znaju. Njihova nezainteresiranost i nemar doveli su samo natjecanje do toga da izgleda kako izgleda. Godinama već slušamo kako će se stvari poboljšati, međutim sve je gore i gore. Na prošlom službenom plenumu, koji je sazvan zato što su klubovi koji se natječu u futsal ligi imali “svoj” plenumić, ništa novoga. Osim još jedne potvrde kako će stvari ići na bolje, te u nedostatku argumenata našeg voljenog povjerenika, moglo se čak ćuti i spominjanje majke jednog od predstavnika klubova. Pa gdje to vodi?! Dok druge futsal sredine organiziraju “Božićne čarolije” i novogodišnje turnire, mi moramo sa najobičnijom stokom raspravljati o elementarnim pravilima igre. Njima je važno da se plati kotizacija. Plati i makni se, nemoj ništa pitati. Malo je to postalo čak i dosadno i naravno da im to nećemo dopustiti. U novoj godini krenit ćemo još žešće udarati po neradu i neradnicima, i to sve dok ne uspijemo u svojoj nakani. A ona je jasna, boljitak, razvitak i unaprijeđenje futsala kao sporta.