Malonogometna liga kluba šibenčana – rezultati 8. kola

Donosimo vam izvještaj 8. kola lige kluba šibenčana u malom nogometu.

Mišo Kovač – Banzogo 4:1 ( Antonio Bumbak x3, Luka Papa – Mario Shihabi )
U prvoj utakmici osmog kola susrele su se ekipe Banzoga i Miše Kovača. Od prve minute Kovači preuzimaju inicijativu, te u prvoj minuti prijete preko Brčića, čiji udarac sa osam metara odlazi pored gola. U drugoj minuti Kovače u vodstvo dovodi Bumbak, koji sa lijeve strane, sa otprilike 9 metara neobranjivo desnom nogom prizemno pogađa suprotni kut Banzogova gola. U četvrtoj minuti Vukadinović pokušava sa devet metara, ali njegov udarac odlazi iznad gola. Minutu potom isti igrač se nalazi u situaciji 1 na 1 sa Baranovićem, a vratar Kovača izlazi kao pobjednik u ovoj situaciji. U 6. minuti Kovači prijete preko Brčića koji sa osam metara pogađa vratnicu. U sedmoj minuti prijeti Banzogo preko Shihabija, a njegov udarac sa sedam metara brani Baranović. U istoj minuti Kovači povisuju prednost, kada Bumbak i Brčić odigravaju akciju iz slobodnog udarca koji je izveo Bumbak sa 14 metara, malo sa lijeve strane, dodaje Brčiću, on ostavlja povratnu loptu za Bumbaka, a on sa deset metara neobranjivo pogađa donji lijevi Renjin kut. U desetoj minuti Juras ne koristi izrazitu prigodu, kada nakon odlične akcije Kovača ostaje sam na drugoj stativi, ali rezultat se ne mijenja ovoga puta. Minutu poslije prijete i Banzogaši, još jednom preko Vukadinovića, čiji udarac sa ruba šesterca odlazi pored gola. U 12. minuti Kovači postižu novi pogodak. Bumbak oduzima loptu igraču Banzoga, povlači kontranapad, odigrava dupli pas sa Brčićem, te u situaciji 1 na 1 svladava Renju. U posljednjoj minuti prvog poluvremena još jednom prijeti Vukadinović sa 12 metara, a Baranović još jednom brani njegov udarac.
U drugoj minuti drugog poluvremena ekipa Banzoga smanjuje zaostatak preko Shihabija, koji ljevicom sa 8 metara sa desne strane pogađa u donji desni kut Baranovićeva gola. U 19. minuti Brčić sa desetak metara još jednom pogađa vratnicu. U istoj minuti Vukadinović se još jednom nalazi sam pred Baranovićem, a ovaj još jednom čita njegov pokušaj. Minutu potom Brčić pokušava sa deset metara, a njegov udarac brani Renje. U 24. minuti Kovači postižu svoj četvrti pogodak, kada na otprilike 12 metara sa desne strane Papa ostaje nečuvan, odlučuje se za udarac, lopta mu odlično sjeda, te neobranjivo pogađa u rašlje Renjina gola. U 26. i 27. minuti Vukadinović još dva puta prijeti, oba puta nakon što mu Renje baca rukom loptu, on je oba puta prima, te pokušava volejom postići pogodak, ali lopta oba puta prolazi pored gola. Ovom pobjedom Kovači su se popeli na drugo mjesto lige, dok je nakon ovog poraza Banzogo ostao jedina momčad u ligi koja ima manje od 6 bodova, te se sada ekipa Banzoga nalazi sama na začelju tablice.


TLM – Kurba Vela 7:4 ( Mate Vukšić x3, Niko Rak x2, Denis Burazer, Josip Olivani – Franko Olujić x2, Marko Kovačev, Manuel Stojičević )
U drugoj utakmici dana igrači Kurbe Vele tražili su bodove kojima bi se odvojili od pratitelja u lovu na posljednje mjesto koje vodi u playoff. Prvi prijete Murterini, kada nakon greške igrača TLM-a Skračić izlazi sam pred vratara Galića, koji mu brani udarac. U četvrtoj minuti Metalci dolaze u vodstvo, kada Vukšić puca sa devet metara, lopta se odbija od vratara i grede, te ju na podu hvata vratar Kurbe Vele. U tom trenutnku sudac nije vidio da li je lopta prešla crtu, a igrač Kurbe Vele Kovačev i vratar Budiša govore sucu kako je lopta cijelim obujmom prešla liniju, te da je pogodak regularan. Ovim potezom ekipa Kurbe Vele se još jednom opravdala prošlogodišnju titulu fair play ekipe lige. Slavlje Metalaca nije dugo trajalo. Već minutu nakon Olujić realizira situaciju 1 na 1 sa Galićem, u koju ga je gurnuo Kovačev, te poravnava rezultat. Nakon pogotka Murterina, prijeti i Kovačev iz daljine, ali njegov udarac odlazi pored gola. Na sljedeću prigodu čekalo se do 15. minute, kada Metalci prijete preko Raka nakon kornera, čiji udarac odlazi preko gola.
Metalci dolaze u vodstvo već u prvoj minuti drugog poluvremena kada Rak puca sa 12 metara, loptu pokušava uhvatiti Budiša, ali ona mu ispada, te ulazi u gol. Nakon primljenog pogotka Boduli preuzimaju inicijativu, te prijete preko Skračića, čiji udarac sa 9 metara brani Galić. Minutu potom prijete i Metalci preko Burazera iz daljine, ali njegov udarac brani Budiša. U 20. minuti Stojičević poravnava rezultat, kada se nakon kontranapada Bodula, lopta odbija do njega, a on postiže pogodak na nečuvana vrata TLM-a. Minutu nakon prijeti i Kovačev sa 12 metara nakon odličnog prodora kroz obranu TLM-a. U sljedećoj minuti uzvraćaju i Metalci preko Burazera, ali njegov udarac sa 10 metara i ovaj put brani Budiša. U 23. minuti Boduli dolaze u vodstvo, kada nakon odličnog prolaza Kovačeva, isti igrač sa osam metara snažno i precizno pogađa u Galićev donji desni kut za 2:3. Već u sljedećoj minuti Metalci poravnavaju rezultat, kada Burazer vara svoga čuvara, te sa 12 metara sa sredine pogađa u donji lijevi kut vratara Budiše. Već u sljedećoj minuti Metalci rade potpuni preokret kada Burazer loptom kroz sredinu pronalazi Olivanija, koji ostaje sam ispred Budiše, te u maniru Tome Ercega matira Budišu. Slavlje Metalaca ni ovaj put nije dugo trajalo, te već u idućoj minuti Kovačev odličnom loptom gura Olujića u situaciju 1 na 1, a on je koristi, te poravnava rezutlat. Izgledalo je kao da su se igrači TLM-a slomili u tom trenutku, no tada se javlja ON. Ljudi ga zovu danilski Rivaldo, a zašto, znaju samo oni koji su ga gledali na djelu. Prvo u 27. minuti povlači sam kontranapad, prolazi dvojicu, te sa lijeve strane topovski i precizno pogađa u donji lijevi Budušin kut. Nakon primljenog pogotka ekipa Kurbe Vele uvodi vratara-igrača, te stišće Metalce. U 29. minuti Vukšić rješava utakmicu kada oduzima loptu te duboko sa svoje polovice precizno i snažno pogađa u prazan gol Kurbe Vele, te povisuje vodstvo TLM-a. U posljednjoj minuti Metalci još jednom oduzimaju loptu Bodulima dok su igrali vratara-igrača, Burazer dodaje Raku, koji postiže pogodak, za konačnih 7-4.


Đardin – Tribunj 2:0 ( Goran Gracin, Lovre Erceg )
U trećoj utakmici večeri susrele su se nekoć dvije najbolje ekipe lige. Ove godine možemo kazati kako su to dvije ekipe koje dosta osciliraju u igri. Ovoga puta obje ekipe su došle oslabljenje izostancima bitnih igrača. U prvim minutama nije bilo izrazitih prigoda. Obje ekipe su ispipavale snagu protivnika. Prvi prijete Tribunjci preko Zadre, koji se u šestoj minuti našao sam ispred Donđivića, ali udarac Zadre brani vratar Đardina. U 11. minuti bude se i igrači Đardina, te nakon akcije Đardina Gracin sam izlazi pred Jiraseka, a on pokazuje kako i Tribunjci imaju odličnog vratara na svojim vratima, te brani Gracinov udarac. Do kraja poluvremena prijete obje ekipe udarcima iz daljine, ali udarci Zadre sa jedne, te Špadine i Živkovića sa druge strane ne nalaze put do okvira gola.
U prvoj minuti drugog poluvremena Tribunjci prijete preko Stipaničeva, koji izlazi sam pred Donđivića, a ovaj još jednom iskazuje svoje vratarske sposobnosti, te spašava Đardin i u ovoj situaciji. U 17. minuti pokušava Premužić, ali njegov udarac odlazi iznad gola. U 20. minuti prijeti Zadro sa 12 metara, brani Donđivić. U 22. minuti Đardin dolazi u vodstvo, kada sa otprilike petnaest metara sa desne strane Skorić izvodi slobodni udarac, gađa oštro u sredinu, na otrpilike 3 metra, gdje se nalazio Gracin, koji u maniri rutiniranog golgetera postiže pogodak. U 25. minuti prijeti i Erceg, ali njegov udarac odlazi iznad Jirasekova gola. U 26. minuti prijete i Tribunjci preko Premužića, koji na devet metara prima loptu, okreće se u lijevu stranu, te ljevicom puca, ali ni ovaj udarac ne odlazi u okvir gola. U 27. minuti Erceg izlazi sam pred Jiraseka, a ovaj mu brani udarac i u tom trenutku spašava Tribunjce. U 29. minuti puca Zadro iz slobodnog udarca sa devet metara, a njegov udarac brani Donđivić. U istoj minuti Gracin oduzima loptu igraču Tribunja, povlači kontranapad, dodaje Ercegu, koji sa osam metara precizno, od vratnice postiže pogodak, te postavlja konačni rezultat.


Mihovil – Pijaca 2:2 ( Ante Rukavina, Domagoj Kulušić – Josip Živković, Niko Labor )
U četvrtoj utakmici očekivala nas je jedna zanimljiva utakmica. Ekipu Mihovila ovo je kolo pojačao nekadašnji igrač Šibenika, Hajduka, Panathinaikosa i Dinama, Ante Rukavina, dok se Pijaci vratio vratar Periša nakon odrađene suspenzije. u utakmicu bolje ulazi ekipa Mihovila, te prijeti preko Pauka i Rukavine, a njihove udarce brani Periša. U 7. minuti Pijaca odigrava odličnu akciju, ali udarac J. Živkovića odlazi pored gola. U 10. minuti Rukavina se nalazi u odličnoj prilici, ali njegov udarac brani Periša. U 11. minuti prijeti i Pijaca, kada iz slobodnog udarca sa osam metara J. Živković pogađa vratnicu. Minutu potom Mihovil dolazi u vodstvo, kada sa ruba šestarca Pauk izlazi ispred Periše, puca, ovaj mu brani udarac, a lopta dolazi do Rukavine, koji sa šest metara postiže svoj prvijenac u MNLKŠ i dovodi svoju ekipu u vodstvo. U 13. minuti Pijaca prijeti dva puta, prvi puta preko Plavčića sa 6 metara, a drugi puta zoriću sa jedanaest. Vratar Kulušić brani oba udarca. Minimalnim vodstvom Mihovila odlazi se na odmor.
U prvoj minuti za ekipu Pijace izglednu priliku propustio je Štrkalj, kada ne korsiti situaciju 1 na 1 sa Kulušićem. Isti igrač prijeti i minutu nakon sa 12 metara, a Kulušić još jednom brani njegov udarac. U 18. minuti Josip Živković vara svoga čuvara, te postiže pogodak, kojim poravnava rezultat. U 20. minuti prijeti Plavčić, ali njegov udarac odlazi pored gola. U 23. minuti Pijaca dolazi u vodstvo nakon uigranog kornera, koji možete vidjeti na našem youtube kanalu, https://www.youtube.com/watch?v=vP94CUi2Hfk .Posljednjih pet minuta Mihovil pokušava postići gol sa vratarem-igračem. U 27. minuti prijeti J. Živković sa sedam metara, ali udarac brani Perković. Minutu nakon prijeti Pijaca i preko Labora sa 8 metara, ali i njegov udarac završava u rukama perkovića. U 29. minuti ekipa Mihovila poravnava rezultat, kada sa vratarem-igračem Šimat pronalazi na lijevoj stativi nečuvanog Kulušića, koji postiže pogodak i postavlja konačni rezultat.


Šibenski Most – Zlarin 2:2 ( Stipe Bušac, Drago Gašperov – Dinko Bilić, Ivan Ljuba )
U posljednjoj utakmici 8. kola igrači Šibenskog Mosta lovili su bodove kojima bi ušli među osam ekipa koje idu u playoff, dok su Zlarinjani hvatali nove bodove kojima bi se priključili ekipama na vrhu. Već u prvoj minuti Štrelov pogađa vratnicu sa dvanaest metara. U drugoj minuti Most uzvraća preko Bušca, čiji udarac sa 8 metara brani Lučev. U 7. minuti isti igrač prolazi po desnoj strani, te prijeti sa 9 metara, ali Lučev još jednom brani njegov udarac. U 12. minuti prijete i Zlarinjani iz slobodnog udarca sa 8 metara koji izvodi I. Brajković. Odličan udarac I. Brajkovića brani Barić. Do kraja poluvremena prijeti i J. Brajković sa desetak metara, a Barić i ovaj put izlazi kao pobjednik.
U trećoj minuti drugog poluvremena Mostaši dolaze u vodstvo. Bušac i Bubalo odigravaju dupli pas, Bušac puca sa deset metara sa lijeve strane, te neobranjivo pogađa u suprotni kut Zlarinova gola. Međutim, slavlje Mostaša je već u idućoj minuti pokvario Bilić, koji postiže pogodak nakon odlične akcije braće Brajković, sa sedam metara ljevicom sa sredine pogađa u donji desni Barićev kut. U 22. minuti Bušac prijeti još jednom sa desetak metara, Lučev brani udarac, lopta se odbija do Braice, koji puca, a njegov udarac brani Lučev. U 25. minuti Braica još jednom prijeti, ovoga puta sa ruba šesterca, ali i ovaj put Lučev izlazi kao pobjednik. Propuštene prigode Mostaša kažnjava Ljuba, koji Zlarin dovodi u vodstvo u 26. minuti, nakon što Šterlov oduzima loptu, povlači kontranapad, te nesebično dodaje Ljubi, koji nije imao težak zadatak. U 27. minuti Zlarinjani su imali izrazitu prigodu, kojom su mogli povisiti svoje vodstvo, kada J. Brajković pronalazi samog Nižića, koji propušta izrazitu prigodu sa 2 metra, te pogađa vratnicu. Kao i nakon vodstva Mostaša, ni vodstvo Zlarinjana nije bilo dugog vijeka. Slavica oduzima loptu uz desnu out liniju, dodaje loptu Gašperovu, koji sa ruba šesterca postiže izjednačujući pogodak. U idućoj minuti ekipa Mosta mogla je preokrenuti utakmicu, ali Bubalo ne koristi prigodu u kojoj je izašao sam pred Lučeva. U posljednjoj minuti utakmice Vukov je imao prigodu, ali njegov udarac sa 5 metara odlazi pored gola.