O svemu ponešto…….Vinko Sutlović

Nakon dvotjedne stanke uzrokovanih tehničkim problemima na stranici, vraćamo se u stari ritual, a to je intervju sa našim bivšim, sadašnjim i budućim članovima. Ovog tjedna smo se odlučili porazgovarati sa našim starim članom, trenutnim voditeljem ekipe Jadrtovca Vinkom Sutlovićem. Pokušali smo pretresti sva područja kojima se “naš” Vinko bavi, pa pročitajte u nastavku kako Vinko diše.

ZA POČETAK DI SI, ŠTA RADIŠ?
Sto se tiče poslovne situacije trenutno sam zaposlen u JU NP KRKA, dok sam sa sportskog aspekta izbornik/voditelj MNK Jadrtovac i igram katoličku malonogometnu ligu sa ekipom Šubicevca 08. Što se tiče ostalih mojih hobija su svakako pub kvizovi gdje nastupam sa Banzogovim najvjernijim navijacima Goranom Milićem i Tomom Varnicom, a kako sam i politički aktivan trenutno sam zaokupljen kampanjom za nadolazeće lokalne izbore koje nas očekuju u drugoj polovici mjeseca svibnja.

O “PRIVREMENOM” RADU SA EKIPOM JADRTOVCA…

Ekipa Jadrtovca iz godine u godinu sve više napreduje što igrački, što organizacijski kao klub. Ove godine smo završili na petom mjestu što je najbolji rezultat u ne takoj staroj povijesti mnk Jadrtovca. Kao klub se financiramo od strane raznih malih sponzora i ove godine nas je Np Krka pogurala sa izdašnijom svotom, te smo uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju za ovu sezonu. Ovim putem im se želim zahvaliti. Što se tiče budučnosti MNK Jadrtovca svakako se nadam da ćemo biti bolji nego ove sezone a za to nam je potrebno jedna veća doza ozbiljnosti i 2 igračka pojačanja koja bi osvježila naš igrački kadar, a i podignula kvalitetu naše igre za jednu stepenicu.
O VREMENU DOK SI BIO AKTIVAN ČLAN BANZOGA…
U mnk Banzogo sam došao već davne sezone 2004/2005 na poziv Vladimira Varnice s kojim sam igrao u seniorima Nk Mihovila. Tada sam imao 17 godina i to mi je bio prvi ozbiljniji susret sa futsalom uopće. Doveden sam planski kao zamjena našem moreplovcu Deji, no on se ubrzo ozlijedio i morao sam stati među vratnice i opravdati povjerenje koje su mi pružili moji suigrači. Debi se sijećam kao jučer, bio kontra MNK Stari Grad, a na njihovim vratima je bio momak po imenu Edi Rak. Zvuči vam poznato to ime? Nedugo nakon toga sam dobio ogromnu čast da nosim i kapetansku traku jednog takvog kluba sa nepunih osamnaest godina. Te dvije sezone u Banzogu su mi ostali u prekrasnom sjećanju pred odlazak na fakultet u Zagreb. Prvenstveno me obogatilo kao čovjeka jer san odrastao medju pravim ljudima i zdravom atmosferom.
O SUIGRAČIMA IZ TOG VREMENA…
Sto se tiče suigrača s kojima sam tada dijelio svlačionicu imam samo riječi hvale i bili smo prava klapa. Igrali smo s takvim žarom i srčanošću da smo time nadoknađivali katkad manjak igračke kvalitete. Od igrača svakako bi istaknuo Ivu Kovačevića koji je bio po meni najkompletniji igrač u ligi i svakako otkad ja pratim Banzogo najbolji igrač kojeg sam gledao u Banzogu. Tim tih godina je sacinjavao: golmani Dejo i ja, obrambeni Zoka, Miro i Varnica, kreacija je padala na Kovu i Čulu, a navalu su igrali Kike, Vule, Vaso, Resta i Domdjoni.
O FK BANZOGO…
Gledajući ove zadnje dvije sezone futsal klub Banzogo uvidio sam vise igračke kvalitete i dobro obavljenu smjenu generacije. Čule je dobro posložio igru i šta je jako bitno na mlađe igrače je prenio naš duh banzoga, a to su bili veliko srce i čvrsta obrambena igra. Također i klub je dignut organizacijski na jedan viši nivo i pred Banzogom predstoji jedna lijepa budučnost. Svakako ovom prilikom želim čestitati na prošlogodišnjem drugom mjestu, ali moram i pokuditi za ovogodišnje šesto mjesto. Ovako sa strane igrački nije loše izgledalo, ali je falilo, uz faktor sreće, i gladi za pobjedama. Ponavljam nisam unutra, to je čisto moj pogled sa strane.
O VETERANSKOJ EKIPI…
Ekipa veterana je po meni najbolje od svega šta Banzogo pruža iz svoga kolektiva. Ta ljubav i predanost klubu se ne viđa nigdje. Sad su mi još draži kad vidim da većina s kojom sam ja igrao  je sad u veteranima. Ova sezona je za zaborav i po meni teski podbačaj. Šesto mjesto s takvim rosterom je za mene neprihvatljivo. Osim sta se i tu dogodila smjena generacije, ono šta sam gleda veteranski Banzogo shvatio sam da ima dosta lutanja u igri i da igrački u koncepcijskom i minutaskom smislu nisu posloženi. Po meni je to otvoreno pitanje vratara iako svaka čast Keniju, ja ga se sijećam kao navalnog igrača u veteranima dok sam ja igrao. Maza je godinama, igrački najbolji u veteranima, ali mislim da moji suigrači iz davnih vremena trebaju preuzeti više odgovornosti jer su svi izmedju 35 do 40 godina starosti.
O BANZOGU KAO KOLEKTIVU…
O Banzogu kao kolektivu imam samo riječi hvale. Opet govoreći to nema nitko, ni u gradu, ni u zupaniji i to treba cijeniti i njegovati.
O OVOGODIŠNJEM JUBILEJU…
35 godina Banzoga je ogroman jubilej i nadam se pozivu na obilježavanju godišnjice. Nadam se da će biti organizirano tamo gdje je sve počelo, a to je Jadrija. Jadrija ima ono nešto u sebi. Nadam se da će se to obilježiti i utakmicama raznih generacija, a kasnije svi zajedno u krš i lom onako banzogaški.
MALO O  ŽMNL…
Županijska malonogometna liga je solidna. Mjesta za napredak svakako ima i smatram da treba biti puno više komunikacije između vodstva lige i klubova. Stremimo ka dijalogu jer monolozi i nametnuta rješenja nikome neće donijeti ništa dobroga.
O FUTSALU U ŽUPANIJI…
Što se tiče futsala u našoj županiji, svakako je to postao progresivan sport kod nas i dobro je da je tako. Imamo 5 drugoligaša, što je po meni čak i previše. Nadam se da će Crnica konačno ove godine ući u prvu ligu i da će grad Šibenik dobiti futsal prvoligaša što i zaslužuje.
O LOKALNOM SPORTU…
Od ostalih sportova u gradu ne pratim ništa osim košarke i gkk Šibenik. Nakon dosta tmurnih košarkaških godina u gradu ove godine je ponovno izašlo košarkaško sunce i to je dobro, jer Šibenik je prvenstveno košarkaški grad. Nogomet ne želim komentirati, jer šta više na tu temu reći kad svi sve znamo kako tamo stvari stoje.
O NAŠOJ WEB STRANICI…
Stranica je pun pogodak i ovim putem vam želim čestitati na tome. Pravo je osvježenje na našoj futsal sceni i opet se Banzogo prometnuo kao pionir u nečemu. Želim vam svako dobro i da dalje budete progresivni u svojim idejama.
Drugarski pozdrav!