Liga Šibenčana: Rezultati 10. kola i raspored posljednjeg 11. kola; hat trick Ante Raka

Rezultati 10. kola:
Đardin – Mihovil ( zaostala utakmica 3. kola ) 7:2 ( Karlo Skorić x3, Lovre Erceg x2, Franco Jelovčić, Goran Gracin – Roko Perković, Joško Šimat )
TLM – Šibenski Most 4:2 ( Denis Burazer, Tomislav Višnjić, Matej Petković, Niko Rak – Grgo Slavica, Luka Bubalo )
Tribunj – Mihovil 2:2 ( Marko Vlašić, Lovre Botica – Mihovil Marov, Joško Šimat )
Pijaca – Zlarin 7:2 ( Niko Labor x4, Toni Škugor, Marko Jajac, Josip Živković – Dinko Bilić x2 )
Psihijatrija – Banzogo 4:4 ( Ante Džapo x2, Davor Jurišić, Petar Cota – Ante Rak x3, Jure Copić )
Mišo Kovač – Kurba Vela 7:3 ( Martin Jambrešić x2, Antonio Bumbak x2, Franko Mandić, Jakov Jakšić, autogol – Filip Mudronja x2, Hrvoje Roško )

Đardin – Mihovil ( zaostala utakmica 3. kola ) 7:2 ( Karlo Skorić x3, Lovre Erceg x2, Franco Jelovčić, Goran Gracin – Roko Perković, Joško Šimat )

U prvoj utakmici kola očekivali smo ljepoticu desetog kola. Mihovil je startao bez zamjene, dok je u ekipi Đardina debi imao i ponajbolji futsal igrač u Hrvatskoj, igrač branitelja naslova Nacionala iz Zagreba, Franco Jelovčić. U prvoj minuti prijeti Mihovil dvama udarcima Pauka iz daljine. Već u drugoj minuti Đardin u vodstvo dovodi Skorić nakon kornera, kada ga samog pronalazi Jelovčić. U petoj minuti Jelovčić povisuje vodstvo Đardina nakon asistencije Ercega.

 Minutu potom Živkoviću izglednu priliku brani vratar Mihovila, Pražen. Bude se i igrači Mihovila, te prijete preko Perkovića i Kulušića, ali njihove udarce brani Donđivić. U 9. minuti Skorić povisuje vodstvo, kada odličan dupli pas odigravaju Jelovčić i Gracin nakon kojeg Jelovčić i Skorić izlaze sami pred Pražena, a Jelovčić nesebično dodaje loptu Skoriću, koji postiže pogodak. Minutu potom A. Špadini Pražen brani izglednu priliku. U idućoj minuti nakon udarca L. Špadine sa sedam metara vratnica spašava ekipu Mihovila. U istoj minuti Pražen brani izglednu priliku Čivljaku. Do kraja poluvremena prijeti i Mihovil dva puta preko Perkovića, ali njegovi udarci odlaze pored Donđivićeva gola.

U prvoj minuti drugog poluvremena igrači Đardina već postižu novi pogodak. Još jednom Jelovčić je u ulozi asistenta, te sa desne strane, blizu kornera dodavanjem kroz noge pronalazi samog Ercega na dva metra od gola, koji nije imao težak zadatak, te postiže pogodak. U idućoj minuti Erceg prijeti sa četri metra, ali udarac brani Pražen. U 18. minuti Marov prijeti sa druge strane, a njegov udarac sa nešto više od deset metara brani Donđivić. U 24. minuti Jelovčić se još jednom upisuje u asistente, kada odigrava akciju sa Gracinom, a ovaj svladava Pražena. Minutu potom Mihovil preko Perkovića smanjuje zaostatak, kada ovaj sa lijeve strane sa otprilike devet metara lijepo pogađa u suprotnu stranu Donđivićeva gola. Dvije minute nakon Perkovićeva pogotka, Mihovil postiže još jedan pogodak, kada Šimat prolazi po lijevoj strani i ljevicom pogađa suprotne rašlje. U posljednje dvije minute igrači Đardina postižu još dva pogotka. Prvi pogodak djelo je Ercega koji postiže lijepi pogodak sa lijeve strane, dok je drugi pogodak djelo Skorića nakon odlične akcije njega, Jelovčića i Ercega.
TLM – Šibenski Most 4:2 ( Denis Burazer, Tomislav Višnjić, Matej Petković, Niko Rak – Grgo Slavica, Luka Bubalo )

U drugoj utakmici desetog kola ekipa Šibenskog Mosta tražila je pobjedu kojom bi se priključila u borbu za osmo mjesto koje vodi u playoff, dok su dečki iz ekipe TLM-a željeli novom pobjedom ostati na diobi prvog mjesta sa ekipom Miše Kovača. Obje ekipe čvrsto ulaze u utakmicu. Prvi prijete Metalci preko Petkovića iz daljine, a njegov udarac brani sigurni Barić. Nakon njega prijeti i Bušac sa druge strane, ali i Puncet je siguran na drugoj strani. U petoj minuti Metalci dolaze u vodstvo, nakon prekida koji izvodi Petković, Barić odbija loptu, koja dolazi do Raka, on je spušta Burazeru, a on sa pet metara sa lijeve strane pogađa u prve rašlje i dovodi TLM u vodstvo. Nakon pogotka Burazera, prijete Metalci i preko Varenine, a njegov udarac brani Barić. Nakon prilike Metalaca, prijete i Mostaši, kada ne koriste kontranapad tri na jedan, točnije udarac Pešića brani odlični Puncet. Nakon udarca Pešića, prijeti i Bušac sa lijeve strane, a njegov udarac odlazi za malo pored vratnice. U 13. minuti Metalci povisuju vodstvo, kada Varenina oduzima loptu dodaje je Burazeru, koji prolazi po desnoj strani, te na drugoj stativi pronalazi Višnjića koji postiže pogodak. U istoj minuti Burazer dugom loptom pronalazi samog Petkovića, koji izlazi sam ispred Barića, ali vratar Mosta ovaj puta izlazi kao pobjednik. U posljednoj minuti Petković svladava Barića nakon odlične akcije Olivanija, Višnjića i njega, te postavlja rezultat kojim se odlazi na poluvrijeme.

U drugo poluvrijeme obje ekipe ulaze kao da su se pomirile sa rezultatom. Mostaši izgledaju kao da su se predali, a Metalci igraju kao da je gotova utakmica. Prijete sa jedne strane Bušac i Slavica iz daljine, dok s druge strane Varenina pogađa vratnicu. Potom se i Višnjić nalazi u izglednoj situaciji, ali njegov udarac brani Barić. Nakon Višnjića prijeti i Varenina još jednom, ali ovaj puta udarac ne pogađa okvir Barićeva gola. U posljednjih osam minuta Mostaši uvode vratara-igrača, jer im je jedino pobjeda igrala u ovoj utakmici. Već u prvoj minuti Metalci oduzimaju loptu, te pokušajem sa svoje polovice prijete, ali udarac Varenine odlazi pored gola. U 24. minuti Slavica smanjuje zaostatak Mostaša, kada sa ruba šesterca sa lijeve strane svladava Punceta. Nakon postignutog pogotka Mostaši nastavljaju igrati sa igračem-vratarom. Ubrzo Metalci prijete još jednom, ovaj puta sa svoje polovice puca Olivani, ali njegov udarac pogađa vratnicu. U istoj minuti prijeti i Burazer, ali njegov udarac odlazi pored vratnice. U posljednjoj minuti Mostaši postižu novi pogodak, kada na asistenciju Gašperova, Bubalo postiže pogodak sa ruba šesterca. U posljednoj minuti Rak postavlja konačni rezultat, kada presijeca loptu, te na prazna vrata postiže pogodak.

Tribunj – Mihovil 2:2 ( Marko Vlašić, Lovre Botica – Mihovil Marov, Joško Šimat )

U trećoj utakmici susrele su se ekipe koje su osigurale mjesto u playoffu. Igračima Mihovila ovo je bila druga utakmica taj dan. U prvom poluvremenu igrači Mihovila su imali izrazitu inicijativu. U prvoj minuti Perković gredom sa deset metara otvara utakmicu. Isti igrač prijeti i u trećoj minuti, ali njegov udarac brani Jirasek. U sedmoj minuti Marov izlazi sam ispred Jiraseka, a ovaj se još jednom pokazuje kao odličan vratar u situacijama 1 na 1, te zaustavlja njegov pokušaj. Dvije minute potom i Kulušić izlazi sam ispred Jiraseka, ali promašuje okvir gola. U 13. minuti i Pauk izlazi sam ispred Jiraseka, a ovaj još jednom spašava svoju ekipu. U posljednjoj minuti prvoj poluvremena Šimat povlači kontranapad, vara svog čuvara, prolazi Jiraseka, te sa pet metara postiže pogodak kojim svoju ekipu dovodi u vodstvo.

Tribunjci su do druge minute drugog poluvremena čekali na svoju prvu prigodu, kada sa devet metara prijeti Zadro, a njegov udarac odlazi pored gola. U 21. minuti Stipaničev izlazi sam pred Pražena, a vratar Mihovila izlazi kao pobjednik, te brani njegov udarac. Minutu potom  dvojica igrača Mihovila izlaze pred Jiraseka, a ovaj spašava svoju ekipu te Šimatu brani udarac. U 22. minuti udarac Zadre sa osam metara brani Pražen. Minutu nakon toga Perković i Šimat odigravaju akciju iz outa, u kojoj Šimat pronalazi na drugoj stativi samog Marova, koji na prazan gol postiže pogodak. Slavlje igrača Mihovila istu minutu pokvario je Vlašić, koji sa jedanaest metara „špicom“ sa sredine smanjuje zaostatak Tribunjaca. Dvije minute potom Kulušić još jednom sam izlazi pred Jiraseka, a Jirasek još jednom pokazuje koliko je dobar u situacijama 1 na 1. U istoj minuti Zadro pogađa vratnicu sa devet metara. U sljedećoj minuti igrači Mihovila ne koriste dvije nove izgledne prilike, kada prvo Marov, pa zatim i Pauk izlaze pred Jiraseka. Marov ne pogađa okvir gola, dok Pauk pogađa vratnicu.  Kada se već učinilo kako će utakmica završiti pobjedom Mihovila, Zadro prolazi po desnoj strani, te pronalazi na drugoj strani samog Boticu, koji donosi bod Tribunjcima.
Pijaca – Zlarin 7:2 ( Niko Labor x4, Toni Škugor, Marko Jajac, Josip Živković – Dinko Bilić x2 )

U četvrtoj utakmici Zlarin je hvatao nove bodove kojima bi potvrdio playoff, dok je Pijaca lovila nove bodove kojima bi si osigurala bolje mjesto u playoffu. Na opće iznenađenje Zlarinjani su došli sa samo pet igrača, dok se Pijaca pojavila sa samo jednom zamjenom. U prvoj minuti Zorić ne koristi izglednu situaciju, kada izlazi sam pred vratara Lučeva, ali Lučev izlazi kao pobjednik iz ovog dvoboja. Dvije minute zatim prijete i Zlarinjani preko Ljube, ali siguran je i Periša sa druge strane. Nakon pokušaja Ljube nije bilo izglednijih prilika sve do 11. minute i pokušaja Bilića i Ljube u istoj akciji, ali Periša je još jednom na nivou. U posljednjoj minuti prvog poluvremena prijeti i Pijaca preko Zorića sa osam metara, a njegov udarac prsima brani Lučev. Bez pogodaka se odlazi na odmor.

Igrači Pijace odlučnije ulaze u drugo poluvrijeme, te već u prvoj minuti drugog poluvremena prijete preko Labora, koji nakon prodora po lijevoj strani pogađa vratnicu. U 18. minuti J. Živković i Zorić nakon kontranapada odigravaju dupli pas, nakon kojeg Živković ostaje sam i  postiže pogodak. U 20. minuti Pijaca povisuje svoje vodstvo dva puta. Oba puta strijelac je Labor. Prvi pogodak postigao je nakon prodora po lijevoj strani, odakle pogađa u suprotni kut vratara Lučeva, dok je drugi pogodak postigao „špicom“ sa deset metara. Već dvije minute potom Pijaca postiže novi pogodak, nakon odbijanca u šestercu najbolje reagira Škugor, te povisuje vodstvo svoje ekipe. U 24. minuti bude se i Zlarinjani, te smanjuju rezultat preko Bilića, koji koristi neopreznost u obrani Pijace, te sa tri metra postiže pogodak. Isti igrač postiže svoj novi pogodak u 27. minuti na isti način, samo što ovaj put postiže pogodak sa udaljenosti manje od jednog metra. U istoj minuti odgovara i Pijaca, te povisuje vodstvo preko Labora, koji sa ruba šesterca plasira loptu u lijevi golmanov kut. Do kraja utakmice Pijaca postiže još dva pogotka. Prvi pogodak djelo je Jajca, a drugi Labora. Jajac postiže pogodak na prazan gol, dok Labor iz kontranapada prolazi vratara, te postiže svoj četvrti pogodak.
Psihijatrija – Banzogo 4:4 ( Ante Džapo x2, Davor Jurišić, Petar Cota – Ante Rak x3, Jure Copić )

Susret koji odlučuje o osmom sudioniku u playoffu ponudio je zanimljivu utakmicu i mnoštvo preokreta i prilika na obje strane. Psihijatriji bi pobjeda osigurala playoff, a Banzogo bi na taj način ostao bez šansi u posljednjem kolu. U prvo poluvrijeme Banzogo ulazi puno rastrčaniji i raspoloženiji, te nakon nekoliko početnih poluprilika, u 2. minuti dolazi do vodstva kada Rak koristi poigravanje Psihijatrijine obrane, presijeca jedno loše dodavanje i sigurno poentira za početno vodstvo. Banzogo je nastavio u sličnom ritmu, no do sljedećeg gola na utakmici ipak dolazi Psihijatrija kada nakon uigranog kornera i napravljenog bloka njihov najbolji strijelac Džapo ostaje sam na drugoj stativi, te na asistenciju Ungarova rutinski posprema loptu u gol za izjednačenje. Primljeni pogodak nije pretjerano uznemirio momke iz Banzoga, te su do poluvremena došli u vodstvo preko Raka, koji je opet iskoristio nesigurnost protivničke obrane i svladava vratara Psihijatrije. Do kraja poluvremena igrači Banzoga su imali još nekoliko opasnih udaraca, među kojima možemo izdvojiti vratnicu Copića u posljednjoj minuti prvog poluvremena.

Psihijatrija je na poluvremenu konsolidirala redove i u nastavak su ušli puno razigraniji i angažiraniji. Usprkos tome, Banzogo je povisio vodstvo u 18. minuti, nakon lijepe timske akcije kada Copić sa otprilike dvanaest metara s desne strane pogađa u suprotni donji kut. U tim trenucima činilo se da bi Banzogo mogao riješiti utakmicu s još jednim pogotkom, ali nogomet je još jednom pokazao svoje čari zbog kojih ga volimo i uslijedio je potpuni preokret Psihijatrije. Prvo je P. Cota oduzeo jednu loptu na svojoj polovici i sam istrčao akciju do kraja i pogodio Renjin gol. Nakon toga Jurišić presijeca loptu u blizini svog gola, gura je do Džape, te u punom sprintu pretrčava cijeli teren i posprema loptu u gol za izjednačenje nakon Džapinog povratnog dodavanja. U tim trenucima redale su se šanse na obje strane, ali su igrači bili neprecizni. Banzogo je bio najbliže pogotku, ali je njihov dobar udarac završio na stativi. Nakon toga, Vukadinović uklizuje kako bi spriječio povratno dodavanje u svom petercu, lopta mu završava ispod tijela i pogađa ga u ruku, a sudac pokazuje na šesterac. Džapo ovakve prilike ne propušta i donosi Psihijatriji preokret i vodstvo 4-3. U posljednje dvije minute Banzogo ulazi s golmanom igračem i pokušava spasiti što se spasiti da. U posljednjim sekundama utakmice, Poljičak efektno petom ostavlja loptu koju Rak udarcem sa 9 metara od prećku posprema u gol nakon čega se oglasila sirena za istek vremena, te je dinamična utakmica završila, prema prikazanom, najpoštenijim rezultatom 4-4 koji je Banzogu ostavio šanse za hvatanjem osmog mjesta u zadnjem kolu, koje Psihijatrija može potvrditi bodom u posljednjem kolu.
Mišo Kovač – Kurba Vela 7:3 ( Martin Jambrešić x3, Antonio Bumbak x2, Franko Mandić, Jakov Jakšić – Filip Mudronja x2, Hrvoje Roško )

U posljednjoj utakmici dana susrele su se ekipa Kurbe Vele, koja je jedina ekipa koja je ostala bez mogućnosti plasmana u playoff i ekipa Miše Kovača, koja je pobjedom željela ostati na vrhu. Iz prve ozbiljnije prilike poveli su Kovači. U 4. minuti Bumbak odigrava već uigranu akciju sa pivotom, sa kojim odigrava dupli pas, te sa devet metara postiže pogodak. Slavlje Kovača nije bilo dugog vijeka, te već u idućoj minuti Murterini stvari vraćaju na početak, kada Mudronja nakon kontranapada sa četiri metra postiže pogodak. U sedmoj minuti prijeti Bumbak, ali njegov udarac brani vratar Kurbe Vele. U 11. minuti Bumbak postiže svoj novi pogodak, kada vara svog čuvara lažnjakom, te sa lijeve strane ljevicom pogađa u donji lijevi kut vratara Kurbe Vele. U posljednjoj minuti mlade snage Kovača, Papa i Mandić odigravaju korner, u kojem Papa pronalazi nečuvanog Mandića, a on iskorištava priliku, te povisuje vodstvo svoje ekipe.

Već u prvoj minuti drugog poluvremena Kovači preko Jambrešića, koji vara svoga čuvara, te sa sedam metara sa sredine postiže pogodak, povisuju svoje vodstvo. U 20. minuti Mudronja postiže novi pogodak, kada nakon kontranapada odigrava dupli pas sa Roškom, te u situaciji 1 na 1 sa vratarom Kovača postiže pogodak. Već u idućoj minuti Kovači primaju još jedan pogodak, kada Roško koristi neopreznost u obrani Kovača, te smanjuje zaostatak svoje ekipe. Kovači već u idućoj minuti postižu novi pogodak. Nakon kontranapada Jakšić i Papa odigravaju dupli pas, nakon kojeg Jakšić na postiže pogodak na prazan gol. U 28. minuti Kovači povisuju vodstvo preko Jambrešića, koji izlazi sam pred vratara Kurbe Vele, te ga rutinirano svladava. U posljednjoj minuti Kovači postižu pogodak kojim postavljaju konačan rezultat, Brčić oduzima loptu na svojoj polovici, povlači kontranapad, odigrava na Mandića koji se nalazio na desnoj strani, a ovaj mu odigrava odličnu dijagonalu na drugu stativu, na kojoj se nalazio Brčić, ali ispred njega loptu pokušava presjeći igrač Kurbe Vele, koji loptu umjesto u gol out odbija u vlastitu mrežu. Ovim porazom ekipa Kurbe Vele oprostila se od lige u ovoj sezoni.

Lista strijelaca:
16 golova – Antonio Bumbak ( Mišo Kovač )
12 golova – Ante Džapo ( Psihijatrija )
10 golova – Milan Vukadinović ( Banzogo )

Raspored 11. kola:
17:15 Pijaca – Psihijatrija
18:00 Zlarin – Mihovil
18:45 Đardin – TLM
19:30 Mišo Kovač – Tribunj
20:15 Banzogo – Šibenski Most
Kurba Vela slobodna
Hvala Denisu Burazeru na detaljnim izvještajima sautakmica.