Izvještaj 11. kola i raspored četvrt-završnice MNLKŠ

Rezultati 11. kola:
Pijaca – Psihijatrija 4:0 ( Mate Zorić 13′, Josip Živković 19′, Niko Labor 20′, Toni Škugor 23′ )
Zlarin – Mihovil 3:0 ( b. b. )
TLM – Đardin 5:1 ( Matej Petković 5′, 29′, Denis Burazer 24′, 28′, Niko Rak 14′ – Karlo Skorić 23′ )
Tribunj – Mišo Kovač 5:3 ( Bruno Zadro 29′, 29′, Luka Babun 1′, Marko Vlašić 12′, Marin Premužić 17′ – Ante Brčić 11′, 30′, Marin Perak 7′ )
Banzogo – Šibenski Most 6:1 ( Krešimir Poljičak 8′, 26′, 28′, Milan Vukadinović 14′, 17′, 30′ – Stipe Jurčić 9′ 

Zlarin – Mihovil 3:0 ( b. b. )

Utakmica između Zlarina i Mihovila registrirana je rezultatom 3:0, zbog ne pojavljivanja igrača Mihovila. Po pravilima lige ekipi Mihovila oduzet je jedan bod.
Pijaca – Psihijatrija 4:0 ( Mate Zorić 13′, Josip Živković 19′, Niko Labor 20′, Toni Škugor 23′ )

U prvoj utakmici posljednjeg kola Psihijatrija je lovila playoff. Igračima Psihijatrije dovoljan je bio bod protiv branitelja naslova, kako bi osigurali osmu poziciju. U prvom poluvremenu igralo se dosta oprezno sa obje strane, te u prvih deset minuta možemo spomenuti samo udarac Čoge iz daljine, koji je obranio vratar Pijace, Periša. U desetoj minuti Čoga prijeti još jednom, ovaj put odlično prolazi igrača Pijace, te izlazi sam pred Perišu, koji brani njegov pokušaj. Minutu potom i Džapo izlazi sam pred Perišu, ali on je u tim trenucima nesavladiv. U 13. minuti iz prve svoje prilike na utakmici Pijaca dolazi u vodstvo. Nakon kontranapada lopta dolazi do Zorića, koji sa otprilike 12 metara snažno i precizno pogađa za 1:0. Sa tim rezultatom se odlazi na odmor.

U trećoj minuti nastavka prva prijeti Pijaca preko Jajca, čiji udarac sa deset metara odlazi pored gola. Minutu potom prijeti i Psihijatrija preko Džape, koji vara svog čuvara, te sa osam metara puca, ali Periša je i ovaj put siguran. Iz  iste akcije vratar Periša baca dugu loptu na J. Živkovića koji izlazi sam pred Bračića, te rutinirano postiže pogodak za 2:0. Već u sljedećoj minuti Pijaca povisuje vodstvo preko Labora, koji nakon kontranapada vara vratara i gura loptu u prazan gol. U 23. minuti Pijaca postiže novi pogodak, kada nakon akcije Škugora i Labora, Škugor izlazi sam pred vratara Psihijatrije i postiže pogodak za 4:0. Nakon primljenog pogotka Psihijatrija uvodi vratara-igrača, te prijeti nekoliko puta iz daljine preko Čoge i Cote, ali rezultat ostaje isti do kraja utakmice, te Psihijatrija ostaje bez playoffa.
TLM – Đardin 5:1 ( Matej Petković 5′, 29′, Denis Burazer 24′, 28′, Niko Rak 14′ – Karlo Skorić 23′ )

U drugoj utakmici dana susrele su se druga i treća ekipa lige. Metalci su lovili pobjedu kojom bi osvojili titulu prvaka regularnog dijela lige, dok su igrači Đardina željeli pobjedom zadržati treću poziciju na tablici. Metalci ulaze ozbiljnije u utakmicu i već u drugoj minutu prijete preko Burazera, koji sa otprilike 12 metara pogađa gredu. Od samog početka Metalci igraju visoki presing, ne dopuštajući igračima Đardina veliku slobodu u kreaciji napada. U petoj minuti Petković dovodi u vodstvo ekipu TLM-a na asistenciju Vučenovića, koji prolazi po desnoj strani i dodaje povratnu loptu Petkoviću na rub šesterca, a on postiže pogodak. Već u sedmoj minuti prijete Metalci preko Varenine, kojeg samog pred Donđivića gura Vučenović, ali vratar Đardina izlazi kao pobjednik iz ovog ogleda. U desetoj minuti prijeti i ekipa Đardina, kada sa devet metara puca Skorić, ali njegov udarac brani Puncet. U 14. minuti Rak povisuje vodstvo TLM-a, kada oduzima loptu i povlači kontranapad po desnoj strani, te sa ruba šesterca puca, te pogađa “malu mrežicu” suprotnog Donđivićevog kuta.

U drugom poluvremenu nastavlja se igrati kao i u prvom. Prvi prijete Metalci preko Varenine čiji udarac sa osam metara odlazi pored vratnice. Isti igrač prijeti i u 20. minuti, kada ga iz outa proigrava Burazer, a on izlazi sam pred Donđivića, ali njegov udarac Donđivić odbija u korner. U 23. minuti Skorić koristi neopreznost Metalaca, oduzima loptu, te od centra povlači kontranapad, te savladava Punceta i smanjuje zaostatak svoje ekipe. Već u idućem napadu Metalci postižu pogodak, kada Petković odigrava za Burazera, a on prolazi svoga čuvara, te u situaciji 1 na 1 sa Donđivićem postiže pogodak. Nakon primljenog pogotka ekipa Đardina uvodi vratara-igrača. Igra sa igračem više nije urodila plodom, jer su Metalci i dalje nastavili igrati visoki presing, te nisu ni dopustili izlazak igraču-vrataru sa gola.U 28. minuti Burazer svojim novim pogotkom povisuje vodstvo Metalaca, kada ga nakon kornera se lijeve strane Vučenović pronalazi samoga na devet metara, a on lijevom nogom prizemno pogađa u suprotni kut. U 29. minuti Metalci postižu novi pogodak, a strijelac je još jednom Petković, koji nakon kontranapada po desnoj strani postiže pogodak sa otprilike osam metara. Do kraja utakmice vrijedi zabilježiti i pokušaj Mrčele sa ruba šesterca, ali njegov udarac brani vratar Đardina. Loša vijest za Đardin došla je iza utakmice, kada su saznali kako im se ozljedio vratar Donđivić, nakon duela sa utakmice, te ga vjerovatno neće biti u playoffu. Iskreno nadamo se kako će se vratar Đardina što prije oporaviti, te već protiv Tribunja stati na vrata Đardinova gola.
Tribunj – Mišo Kovač 5:3 ( Bruno Zadro 29′, 29′, Luka Babun 1′, Marko Vlašić 12′, Marin Premužić 17′ – Ante Brčić 11′, 30′, Marin Perak 7′ )

U trećoj utakmici susrele su se ekipa Tribunja koja je lovila što bolju poziciju, te ekipa Miše Kovača koja je žejlela pobjedom osigurati jedinicu u playoffu. Trebalo bi istaknuti kako je ekipa Miše Kovača bila uskraćena za usluge ponajboljeg igrača lige Antonija Bumbaka, dok je Tribunj ovo kolo pojačao najbolji strijelac u povijesti MNLKŠ, Luka Babun. Već u prvoj minuti “Futacs” kako mu od milja tepaju tribunjske Pajolice dovodi svoju ekipu u vodstvo. Nakon kontranapada izlazi sam pred vratara Kovača i u maniru Dragana Blatnjaka postiže pogodak. Ozbiljnijih prilika nije bilo sve do sedme minute, kada Perak udarcem sa ruba šesterca poravnava rezultat. U 10. minuti Brčić je imao priliku za potpuni preokret, ali u situaciji 1 na 1 kao pobjednik izlazi vratar Tribunja. Minutu potom ista meta, isto odstojanje, ali Brčić ovaj put ipak savladava vratara Tribunja, te Kovače dovodi u vodstvo. Vodstvo Kovača nije bilo dugog vijeka, jer rezultat već u idućoj minuti poravnava Vlašić, kada sa ruba šesterca sa desne strane postiže pogodak. U posljednjoj minuti prvog poluvremena isti igrač imao je izrazitu prigodu, kada sam izlazi pred vratara Miše Kovača, ali ovaj brani njegov udarac.

U 17. minuti Tribunjci dolaze u vodstvo kada Stipaničev povlači kontranapad, te on i Premužić izlaze pred vratara Kovača, a Stipaničev nesebično odigrava za Premužića koji postiže pogodak na prazan gol. U 22. minuti prijete i Kovači preko Pralije koji sa deset metara puca, ali njegov udarac brani vratar Tribunja. Isti igrač minutu nakon izlazi sam pred vratara Tribunja, ali vratar Tribunja čita njegov pokušaj, te rezultat ostaje isti. U 29. minuti Tribunjci rješavaju utakmicu. Prvo iz kontranapada Zadro postiže pogodak na asistenciju Babuna, a nakon toga u istoj minuti isti igrač postiže svoj drugi pogodak, kada koristi pogrešno dodavanje Kovača u igri sa igračem-vratarom, te postiže pogodak sa svoje polovice u prazan gol. U posljednjoj minuti Kovači ublažuju poraza preko Brčića koji sa ruba šesterca postiže prelijepi pogodak u gornji lijevi kut vratara Tribunja. Ovim porazom Kovači su ostali bez prvog mjesta na tablici, dok su Tribunjci pobjedom potvrdili peto mjesto.
Banzogo – Šibenski Most 6:1 ( Krešimir Poljičak 8′, 26′, 28′, Milan Vukadinović 14′, 17′, 30′ – Stipe Jurčić 9′ )

U posljednjoj utakmici regularnog dijela sezone ekipa Banzoga lovila je pobjedu kojom bi osigurala osmo mjesto, posljednje koje vodi u playoff. Ekipa Šibenskog Mosta ostala je bez playoffa prošli tjedan, nakon poraza od TLM-a. U utakmicu bolje ulaze Mostaši, te u prvom minuti ne koriste prigodu u kojoj su išli trojica na jednog igrača Banzoga, ali akcija je završila netočnim dodavanjem igrača Mosta. Minutu potom prijeti Vukadinović sa druge strane udarcem iz daljine, ali Barić brani udarac. U 4. minuti Mostaši prijete dva puta, prvo Slavica puca sa 8 metara, a njegov udarac brani Renje, a u istoj minuti se i Jurčić nalazi sam ispred Renje, ali vratar Banzoga izlazi kao pobjednik iz ovog ogleda. U 6. minuti Vukadinović izlazi sam pred Barića, a vratar Mosta brani pokušaj igrača Banzoga. U 9. minuti Banzogo u vodstvo dovodi Poljičak, koji vara svog čuvara, te sa ruba šesterca sa desne strane postiže pogodak. Slavlje Banzoga minutu nakon kvari Jurčić koji postiže pogodak sa pet metara, nakon pokušaja Braice, koji Renje odbija do Jurčića, koji poravnava rezultat. U posljednjoj minutu prvog poluvremena nakon kontranapada i duplog pasa sa Štrbinićem, Vukadinović postiže pogodak kojim svoju ekipu dovodi u vodstvo. Minimalnim vodstvom Banzoga odlazi se na poluvrijeme.

U drugo poluvrijeme igrači Banzoga ulaze mnogo odlučnije, sa izrazitom željom za pobjedom. Već u prvoj minuti drugog poluvremena Štbinić sa četiri metra pogađa vratnicu. Minutu potom isti igrač prijeti sa ruba šesterca, ali Barić brani njegov udarac. U 18. minuti Vukadinović postiže novi pogodak, kada sa deset metara sa desne strane pogađa suprotni kut vratara Barića. U 20. minuti Copić pogađa gredu, ali rezultat ostaje isti. U 22. minuti i Mostaši daju znakove života, te prijete preko Jurčića. čiji udarac sa 10 metara odlazi pored gola. U 24. minuti nakon kontranapada Poljičak ne koristi izrazitu priliku, ali iskupljuje se minutu nakon, kada ga Vukadinović upošljava, te izlazi sam ispred Barića i rutinski ga svladava. U 27. miunti Poljičak se još jednom nalazi u prilici, ali njegov udarac odlazi pored desne vratnice vratara Barića. Minutu potom na asistenciju Štrbinića Poljičak postiže svoj treći pogodak. U posljednjoj minutu i Vukadinović nakon kontranapada upotpunjuje svoj hattrick, te postavlja konačni rezultat..

Lista strijelaca:
16 golova – Antonio Bumbak ( Mišo Kovač )
13 golova – Milan Vukadinović ( Banzogo )
12 golova – Ante Džapo ( Psihijatrija )