Izvještaj četvrtfinala i parovi završnice MNLKŠ

TLM – Banzogo 6:2 ( Denis Burazer 1′, 32′, Niko Rak 23′, 27′, Tomislav Višnjić 28′, Matej Petković 40′ – Milan Vukadinović 13′, autogol 21′ )

Zlarin – Pijaca 4:0 ( Dinko Bilić 18′, 39′, Dino Štrelov 19′, 39′ )
Mihovil – Mišo Kovač 7:2 ( Domagoj Kulušić 27′, 29′, 37′, Mihovil Marov 22′, 38′, Joško Šimat 39′, Karlo Pauk 40′ – Luka Papa 31′, Martin Jambrešić 38′ )
Đardin – Tribunj 8:3 ( Karlo Skorić 17′, 33′, Lovre Špadina 23′, 27′, Goran Gracin 31′, 32′, Ante Špadina 20′, Ante Živković 37′ – Bruno Zadro 9′, 25′, Dario Stipaničev 6′ )
TLM – Banzogo 6:2 ( Denis Burazer 1′, 32′, Niko Rak 23′, 27′, Tomislav Višnjić 28′, Matej Petković 40′ – Milan Vukadinović 13′, autogol 21′ )

U prvom četvrtfinalnom ogledu sastale su se prva i osma ekipa regularnog dijela prvenstva. Već u prvoj minuti Metalci dolaze u vodstvo kada Vukšić oduzima loptu, prolazi po desnoj strani, te pronalazi nečuvanog Burazera, koji sa vrha šesterca savladava Renju i donosi prednost ražinskom gigantu. Nakon postignutog pogotka Metalci su očekivali kako će lako odnijeti pobjedu, ali igrači Banzoga su se pokazali kao tvrd orah. Prvo prijete u 6. minuti preko Raka, kojeg samog pronalazi Vukadinović, a u situaciji 1 na 1 sa Puncetom, pobjedu odnosi vratar TLM-a. Nedugo zatim isti igrač prijeti sa osam metara, a Puncet brani i taj udarac. U 9. minuti nakon duplog pasa Burazera i Vučenovića, Burazer izlazi sam pred Renju, ali vratar Banzoga brani njegov udarac. Dvije minute potom isti igrač prijeti i sa desetak metara, ali Renje je još jednom na mjestu. U istoj minuti Vukadinović se nalazi u izglednoj situaciji, kada ga Rak pronalazi samog na vrhu šesterca, a njegov udarac odlazi pored desne vratnice. U 13. minuti Vukadinoć se iskupljuje za promašaj, te poravnava rezultat, kada sa desne strane, sa otprilike sedam metara postiže pogodak nakon povratne lopte. U 15. minuti prijete i Metalci preko Petkovića, čiji udarac sa devet metara sa desne strane iz slobodnog udarca odlazi pored desne Renjine vratnice. U 17. minuti u stopostotnoj prigodi se pronalazi Olivani, kojem na prazan gol dodaje Višnjić, ali Olivani se sapliće i ne postiže pogodak. U posljednjoj minuti prvog poluvremena u sličnoj prigodi se nalazi Shihabi sa druge strane, kada ga iz outa sa desne strane, samog na drugoj stativi pronalazi Rak, ali njegov udarac odlazi pored gola.

U drugo poluvrijeme bolje ulaze igrači Banzoga, te nakon kornera sa desne dolaze u vodstvo, kada Rak izvodi prekid, te gađa snažno u sredinu, a lopta se odbija od njegovog prezimenjaka sa druge strane i ulazi u gol. Veselje igrača Banzoga nije bilo dugog vijeka, jer se N. Rak iskupljuje, te već u 23. minuti odlično prolazi svog čuvara po lijevoj strani i postiže pogodak sa deset metara. Nakon pogotka TLM-a prijete i Banzogaši preko Vukadinovića iz daljine, ali njegove udarce brani Puncet. U 27. minuti Metalci dolaze u vodstvo, kada Višnjić oduzima loptu igraču Banzoga, odigrava loptu na Raka, a on u situaciji 1 na 1 savladava Renju. Već sljedeću minutu Metalci povisuju vodstvo, kada nakon kontranapada Petkovića i Višnjića, Višnjić sa osam metara savladava Renju. U 32. minuti Burazer izvodi out na desnoj strani, odigrava na Olivanija, koji puca, Renje brani, ali se lopta odbija do Burazera, koji sa pet metara savaladava Renju. Nakon primljenog pogotka Banzogaši ne koriste dvije izgledne situacije, kada prvo Poljičak, pa potom i Vukadinović izlaze sami pred Punceta, ali odlični vratar TLM-a brani oba pokušaja. Nakon prijetnji Banzoga prijete Višnjić i Rak sa druge strane, ali njihovi udarci su neprecizni. U posljednjoj minuti susreta Petković prolazi po desnoj strani, te sa devet metara postiže pogodak i postavlja konačni rezultat.


Zlarin – Pijaca 4:0 ( Dinko Bilić 18′, 39′, Dino Štrelov 19′, 39′ )

U drugoj utakmici četvrtzavršnice susreli su se branitelji naslova koji su u regularnom dijelu osvojili treću poziciju i ekipa Zlarina, koja je regularni dio završila na šestoj poziciji. U početku utakmice Zlarinjani kontroliraju utakmicu, ali Pijaca je konkretnija te prijeti preko kontranapada. U osmoj minuti prijete Zlarinjani, preko Ljube, koji puca sa devet metara, no njegov udarac brani Periša. U 11. minuti Škugor se našao u izglednoj prigodi za Pijacu, ali u situaciji 1 na 1 sa vratarem Zlarina, vratar Zlarina izlazi kao pobjednik. Oprezno se igralo sa obje strane cijelo prvo poluvrijeme. Ipak u 18. minuti ekipu Zlarina dovodi u vodstvo Bilić, koji oduzima loptu, povlači kontranapad, odigrava na Ljubu, koji sa lijeve strane na drugoj strani pronalazi nečuvanog Bilića, koji šalje loptu u prazan gol. Već u idućoj minuti Štrelov povisuje vodstvo, kada oduzima loptu igraču Pijace, povlači kontranapad, vara svoga čuvara, te sa ruba šesterca matira vratara Perišu. Do kraja poluvremena isti igrač prijeti iz udaljenosti, ali njegov udarac odlazi pored gola.

U drugom poluvremenu obje ekipe nastavljaju sa igrom iz prvog poluvremena. Zlarinjani iskusno čekaju u obrani i brane prednost, dok igrači Pijace pokušavaju probiti bedem pred Brajkovićevim vratima. U prvoj polovici drugog poluvremena prijete prvo preko Labora, kojem udarac sa deset metara brani Brajković, dok udarac J. Živkovića odlazi pored gola. Sa druge strane prijeti Štrelov još jednom iz daljine, ali njegov udarac je ovaj put neprecizan. U 31. minuti Vukov se našao sam pred Perišom, ali vratar Pijace brani njegov pokušaj. Posljednjih sedam minuta ekipa Pijace uvodi vratara-igrača, no prvu priliku imao je igrač Zlarina Huljev, koji izlazi sam pred Perišu, a ovaj još jednom brani izglednu prigodu, te spašava svoju ekipu. U pretposljednjoj minuti susreta igrači Zlarina rješavaju utakmicu. Prvo za 3:0 svoj drugi pogodak postiže Bilić, koji prolaz po desnoj strani, odigrava dijagonalu Vukovu, koji mu odlično vraća loptu, a ovaj u situaciji 1 na 1 sa Perišom postiže pogodak. U istoj minuti svoj drugi pogodak postiže i Štrelov, koji koristi netočno dodavanje igrača Pijace i sa svoje polovice postiže pogodak kojim postavlja konačni rezultat.
Mihovil – Mišo Kovač 7:2 ( Domagoj Kulušić 27′, 29′, 37′, Mihovil Marov 22′, 38′, Joško Šimat 39′, Karlo Pauk 40′ – Luka Papa 31′, Martin Jambrešić 38′ )

U trećoj utakmici susrele su se iskusna ekipa Miše Kovača, koja je već u više navrata osvajala ligu i ovogodišnji debitanti u ligi, ekipa Mihovila. Prvi prijete Kovači preko Bumbaka koji puca sa otprilike dvanaest metara, ali vratar Pražen je na pravom mjestu. U četvrtoj minuti uzvraća Pauk sa druge strane, ali i Baranović je siguran na golu Kovača. U šestoj minuti još jednom prijeti Bumbak sa ruba šesterca, ali i ovaj put je na pravome mjestu Pražen. U desetoj minuti isti igrač prolazi po lijevoj strani i puca sa desetak metara, ali njegov udarac ovaj put odlazi pored gola. U istoj minuti prijeti i Marov sa suprotne strane, ali i njegov udarac je neprecizan. U petnaestoj minuti Šimat presijeca dodavanje u obrani Kovača i sam izlazi pred Baranovića, ali ga sa leđa ometa i povlači Bumbak i radi prekršaj, koji su suci utakmice kaznili crvenim kartonom. Ekipa Kovača igrala je dvije minute sa igračem manje, ali uspjela se izvući ne primivši pogodak. U posljednjoj minuti prvog poluvremena prijete Kovači preko Brčića, čiji udarac sa devet metara odlazi iznad grede.

Već u drugoj minuti drugog poluvremena Marov dovodi u vodstvo ekipu Mihovila, kada prolazi po lijevoj strani, te snažno pogađa u prvi kut. Dvije minute potom Kovači prijete preko Pralije, koji izlazi sam pred Pražena, ali njegov udarac odlazi pored vratnice. U istoj minuti prijeti Kulušić na drugoj strani, ali njegov udarac sa deset metara brani Baranović. U 27. minuti Kulušić povisuje vodstvo Mihovila, kada povlači kontranapad, odigrava sa Paukom, te matira Baranovića. Minutu zatim prijete Kovači preko Pralija, ali njegov udarac sa devet metara ovaj puta zaustavlja Pražen. U 29. minuti Kulušić još jednom povisuje vodstvo, kada na otprilike devet metara prima dugu loptu, te loptu šalje u jednu stranu, a vratara Kovača u drugu stranu. Nakon primljenog pogotka Kovači uvode vratara-igrača. Već u 31. minuti smanjuju zaostatak preko Pape, koji sa šest metara sa sredine postiže pogodak U 32. minuti Kovači prijete preko Baranovića sa 11 i Pralije sa 5 metara, ali njihove udarce brani Pražen. U 35. minuti igrač Kovača Jambrešić topovski pogađa spojnicu sa lijeve strane, ali rezultat ostaje isti. Dvije minute potom Praliju u izglednu prigodu gura Brčić, ali Pralijin udarac još jednom brani Pražen. U istoj minuti Kulušić povisuje vodstvo Mihovila, kada ga dijagonalom pronalazi Marov, a ovaj još jednom matira Baranovića. Već u idućoj minuti Kovači se vraćaju u igru, kada prelijepim pogotkom sa desetak metara sa desne strane, Jambrešić para rašlje Praženova gola. U istoj minuti Marov postiže svoj novi pogodak, kada se lijeve strane sa otprilike osam metara savladava Baranovića. Već u idućoj minuti Šimat svojim pogotkom rješava pitanje pobjednika, kada presijeca pogrešno dodavanje Kovača, te sa svoje polovice postiže pogodak u prazan gol. U posljednjoj minuti na isti način Pauk postavlja konačan rezultat. Ovom su se pobjedom igrači Mihovila na najbolji mogući način revanširali igračima Miše Kovača za poraz u regularnom dijelu sezone.

Đardin – Tribunj 8:3 ( Karlo Skorić 17′, 33′, Lovre Špadina 23′, 27′, Goran Gracin 31′, 32′, Ante Špadina 20′, Ante Živković 37′ – Bruno Zadro 9′, 25′, Dario Stipaničev 6′ )

U posljednjoj utakmici večeri sastale su se četvrta i peta ekipa regularnog dijela sezone. U utakmicu su obje ekipe ušle oslabljenje brojnim izostancima. Prvi prijete Tribunjci u drugoj minuti, kada Stipaničev izlazi sam pred Trošića, a vratar Đardina odbija njegov udarac. U idućoj minuti prijeti i Zadro iz daljine, ali njegov udarac nije precizan ovoga puta. U šestoj minuti Tribunjci dolaze u vodstvo, kada Zadro probija po desnoj strani, te odličnom dijagonalom na drugoj stativi pronalazi nečuvanog Stipaničeva, koji dovodi Tribunjce u vodstvo. U devetoj minuti Tribunjci povisuju vodstvo, kada Zadro još jednom prolazi po desnoj strani, puca sa ruba šesterca, lopta ispada vrataru Đardina, dolazi do Zadre koji postiže pogodak na prazan gol. U 11. minuti bude se i igrači Đardina, te prijete preko Gracin, čiji udarac sa desne strane odlazi pored gola. U 15. minuti prijeti i L. Špadina, no njegov udarac brani Krtalić. Iduću minutu prijeti i A. Špadina, ali Krtalić je još jednom na mjestu. U 17. minuti L. Špadina pronalazi Skorića, koji prima loptu na sedam metara, te vara svoga čuvara i sa ruba šesterca smanjuje zaostatak Đardina. U 18. minuti zbio se događaj koji je promijenio cijeli tijek utakmice. Nakon oduzete lopte na sredini terena, na podu ostaje ležati igrač Tribunja Premužić, te napušta igru sa bolnim grčevima na licu. Premužić se ozlijedio stražnju stranu desne natkoljenice, te nije mogao nastaviti susret, a budući da su Tribunjci došli bez zamjene, preostalo im je samo da ostatak utakmice igraju sa igračem manje. Đardin igru sa igračem više kažnjava već u posljednjoj minuti prvog poluvremena, kada nakon kornera sa lijeve strane, A. Špadina postiže pogodak sa otprilike devet metara. U drugom poluvremenu Đardinci prijete od samog početka. Prvo Gracin pogađa vratnicu sa devet metara, zatim Skorić sa iste udaljenosti pogađa gredu. U 23. minuti Đardin dovodi u vodstvo L. Špadina, koji oduzima loptu igraču Tribunja i matira vratara Tribunja. Veselje igrača Đardina kvari Zadro, koji poravnava rezultat prekrasnim golom sa otprilike deset metara sa desne strane u suprotne rašlje. Đardin u vodstvo vraća L. Špadina već u 27. minuti kada oduzima loptu igraču Tribunja, povlači kontranapad, te odigrava dupli pas sa Skorićem i postiže pogodak na prazan gol. Već u idućoj minuti Stipaničev se nalazi u izglednoj situaciji za izjednačenje, ali njegov udarac brani Trošić. U 31. i 32. minuti Gracin dvama pogocima rješava pitanje pobjednika. Prvi postiže na asistenciju Skorića, koji ga pronalazi nečuvanog na drugoj stativi, dok drugi postiže sa devet metara, špicom sa sredine, kada lopta od desne vratnice ulazi u gol. Već u idućoj minuti Skorić povisuje vodstvo, kada sa sredine sa osam metara postiže pogodak. Do kraja utakmice igrači Đardina su držali loptu, te u pokušaju napada igrača Tribunja, u 37. minuti Živković postiže pogodak nakon kontranapada, kojim postavlja konačni rezultat.