Izvještaj TLM-Banzogo – četvrtfinale

Rezultati četvrtzavršnice:
TLM – Banzogo 6:2 ( Denis Burazer 1′, 32′, Niko Rak 23′, 27′, Tomislav Višnjić 28′, Matej Petković 40′ – Milan Vukadinović 13′, autogol 21′ )

U prvom četvrtfinalnom ogledu sastale su se prva i osma ekipa regularnog dijela prvenstva. Već u prvoj minuti Metalci dolaze u vodstvo kada Vukšić oduzima loptu, prolazi po desnoj strani, te pronalazi nečuvanog Burazera, koji sa vrha šesterca savladava Renju i donosi prednost ražinskom gigantu. Nakon postignutog pogotka Metalci su očekivali kako će lako odnijeti pobjedu, ali igrači Banzoga su se pokazali kao tvrd orah.

Prvo prijete u 6. minuti preko Raka, kojeg samog pronalazi Vukadinović, a u situaciji 1 na 1 sa Puncetom, pobjedu odnosi vratar TLM-a. Nedugo zatim isti igrač prijeti sa osam metara, a Puncet brani i taj udarac. U 9. minuti nakon duplog pasa Burazera i Vučenovića, Burazer izlazi sam pred Renju, ali vratar Banzoga brani njegov udarac. Dvije minute potom isti igrač prijeti i sa desetak metara, ali Renje je još jednom na mjestu. U istoj minuti Vukadinović se nalazi u izglednoj situaciji, kada ga Rak pronalazi samog na vrhu šesterca, a njegov udarac odlazi pored desne vratnice. U 13. minuti Vukadinoć se iskupljuje za promašaj, te poravnava rezultat, kada sa desne strane, sa otprilike sedam metara postiže pogodak nakon povratne lopte. U 15. minuti prijete i Metalci preko Petkovića, čiji udarac sa devet metara sa desne strane iz slobodnog udarca odlazi pored desne Renjine vratnice. U 17. minuti u stopostotnoj prigodi se pronalazi Olivani, kojem na prazan gol dodaje Višnjić, ali Olivani se sapliće i ne postiže pogodak. U posljednjoj minuti prvog poluvremena u sličnoj prigodi se nalazi Shihabi sa druge strane, kada ga iz outa sa desne strane, samog na drugoj stativi pronalazi Rak, ali njegov udarac odlazi pored gola.

U drugo poluvrijeme bolje ulaze igrači Banzoga, te nakon kornera sa desne dolaze u vodstvo, kada Rak izvodi prekid, te gađa snažno u sredinu, a lopta se odbija od njegovog prezimenjaka sa druge strane i ulazi u gol. Veselje igrača Banzoga nije bilo dugog vijeka, jer se N. Rak iskupljuje, te već u 23. minuti odlično prolazi svog čuvara po lijevoj strani i postiže pogodak sa deset metara. Nakon pogotka TLM-a prijete i Banzogaši preko Vukadinovića iz daljine, ali njegove udarce brani Puncet. U 27. minuti Metalci dolaze u vodstvo, kada Višnjić oduzima loptu igraču Banzoga, odigrava loptu na Raka, a on u situaciji 1 na 1 savladava Renju. Već sljedeću minutu Metalci povisuju vodstvo, kada nakon kontranapada Petkovića i Višnjića, Višnjić sa šest metara savladava Renju. U 32. minuti Burazer izvodi out na desnoj strani, odigrava na Olivanija, koji puca, Renje brani, ali se lopta odbija do Burazera, koji sa pet metara savaladava Renju.

Nakon primljenog pogotka Banzogaši ne koriste dvije izgledne situacije, kada prvo Poljičak, pa potom i Vukadinović izlaze sami pred Punceta, ali odlični vratar TLM-a brani oba pokušaja. Nakon prijetnji Banzoga prijete Višnjić i Rak sa druge strane, ali njihovi udarci su neprecizni. U posljednjoj minuti susreta Petković prolazi po desnoj strani, te sa devet metara postiže pogodak i postavlja konačni rezultat.

Pstali rezultati četvrtzavršnice:
Zlarin – Pijaca 4:0 ( Dinko Bilić 18′, 39′, Dino Štrelov 19′, 39′ )
Mihovil – Mišo Kovač 7:2 ( Domagoj Kulušić 27′, 29′, 37′, Mihovil Marov 22′, 38′, Joško Šimat 39′, Karlo Pauk 40′ – Luka Papa 31′, Martin Jambrešić 38′ )
Đardin – Tribunj 8:3 ( Karlo Skorić 17′, 33′, Lovre Špadina 23′, 27′, Goran Gracin 31′, 32′, Ante Špadina 20′, Ante Živković 37′ – Bruno Zadro 9′, 25′, Dario Stipaničev 6′ )