SVE SE ZNA!

   Na jučerašnjoj izbornoj skupštini UDRUGE ZA MALI NOGOMET ŠKŽ biralo se novo vodstvo udruge. Predsjednik je ostao isti, gosp. Bumbak, a mjesto dopredsjednika je dopalo gosp. Luku Brajkovića.

Izabran je i novi izvršni odbor kojeg sačinjavaju gospoda Bumbak, Brajković, Čović(MNK Croatia P.), V. Klarin(MNK Jezera), Ćaleta( MNK Bilice), Nakić(MNK Mirlović) te Š. Radnić(MNK Rupe). Za novog povjerenika lige je izabran gosp. Oliver Živković. Birao se još i Nadzorni odbor, ali oni su manje bitni, ustvari nisu uopće bitni, jer da su bitni onda bi se i pojavili na skupštini. Izuzetak je gosp. Rakić koji je sudjelovao na istoj. Rezime skupštine je da je u protekle četiri godine sve bilo uredno, kako sam rad udruge tako i financijska strana. Jer to je tako odredio, sada već, stari Nadzorni odbor. Budući da su skupštinari jednoglasno potvrdili pozitivan rad same udruge krenulo se prema održavanju plenuma za pojedine lige. 
  
   Prva na redu je bila 1. Županijska malonogometna liga. Znači, povjerenik je Oli, klubova je 11, MNK Jadrtovac je u zadnji tren odustao od natjecanja, MNK Pokrovnik je “zamrznuo” status, a MNK Meterize su se “raspale”. Imamo i tri nove ekipe, MNK Šibenik 1983, MNK Jezera 2 te MNK CB Kula. Bit će i novosti vezanih uz pravila za ovu sezonu. Tako je određeno da će se zadnje dvije minute utakmice stopirati, odnosno da se vrijeme zaustavlja od strane delegata i mjeritelja vremena, a ne kao do sada kad sudcima “šune”. Novo je pravilo i to da se žuti kartoni zbrajaju, tako će se nakon četiri kartona pauzirati jedna utakmica. Svi klubovi su upozoreni na to da već ima ekipa koje nestrpljivo čekaju početak sljedeće sezone i priključenje PREMIER ligi naše županije, i to čak njih pet.  Iz svega toga da se zaključiti da bi dogodine mogli imati dvije lige. Budući da smo se riješili starog povjerenika, i da duboko vjerujemo u novog, moguće je i to. Napomenimo i to da su sve ekipe pozvane na FAIR PLAY(samo da ne bude fail) te na razumijevanje prema arbitrima, jer i oni su samo ljudi. Izvučeni su i parovi kupa koji započinje utakmicama pretkola u nedjelju 8.10. te “startni” brojevi ekipa za određivanje rasporeda natjecanja same lige. Ali o tome ćemo pisati narednih dana. Ekipe koje će se natjecati u sezoni 17/18 su : FK BANZOGO, MNK DUBRAVICE, MNK ŠUBIČEVAC 08, MNK PRIMOŠTEN, MNK ŠIBENIK, MNK RUPE, MNK MIRLOVIĆ, MNK CRNICA 2, MNK JEZERA 2, MNK ŠIBENIK 1983 i MNK CB KULA.

  Na red je došla i veteranska liga. Povjerenik je također Oli, liga broji 9 ekipa. Ekipa MNK DC Dubravica je odustala od natjecanja, a “novajlije” su naši mladi starci, koji će se natjecati pod radnim imenom BANZOGO FUTSAL 2. Od pravila je usvojeno, kao i u seniorskoj konkutenciji, pravilo četiri žuta kartona. Raspravljalo se i o uvođenju akumuliranih prekršaja, ali predstavnici obje ekipe Banzoga su debelo nadglasani od strane, bit ćemo kulturni, nerazumnih pojedinaca. Iako se prvotno glasalo i većina je odlučila da se uvede pravilo, seoskim mesarima se to nije svidjelo, a svi znamo da je njihova zadnja. Tako da za sada ništa od toga. Natjecanje bi trebalo započeti 7.10., a o samom rasporedu nešto više u narednim danima. Kao i kod seniora, vodstvo lige je pozvalo ekipe na FAIR PLAY te poštivanje sudaca. Ekipe koje će se natjecati u sezoni 17/18 su: FK BANZOGO, MNK BANZOGO, MNK PIROVAC, MNK ZLATNA RIBICA, MNK STARI GRAD, MNK BILICE, MNK USKOK, MNK BARUTANA i MNK CROATIA PERKOVIĆ.

  Spomenimo još i to da postoji mala šansa da seniorska liga od ove sezone koristi veliki, glavni semafor. O njemu, glavnom semaforu, se pričalo kao da je riječ o kakvoj lansirnoj rampi u SSSR-u, a ne nečem normalnom u svijetu sporta. No, svaka mala gura naprijed, tako i to. Cijene obje lige bi trebale ostati iste. I to je ukratko to. Neka cirkus započne.