POBJEDA VETERANA, PORAZ FUTSALIĆA

“40 +”

  U drugom kolu lige VETERANI 40+, naša starčad je došla do nove pobjede. Ovog puta “platila” je ekipa STARI GRAD rezultatom 2:1. Imali su naši sigurno vodstvo od 2:0, ali budući da naše ekipe ne mogu bez drame, primamo pogodak i strepimo do zadnje sekunde susreta. No, naš čuvar mreže Muselinović spašava stvari i drži naše na vrhu tablice.

BANZOGO – STARI GRAD 2:1
Alfier, Lozić

SASTAV : Muselinović, Alfier, Lozić, Rupić, Mazalin, Ljubičić, Knežević, Brajković, Junaković


  RUPAMA PRETKOLO

 Jučer su naši futsalići odigrali susret pretkola kupa protiv ekipe MNK RUPE. Do sada je bilo uobičajeno da nemamo puno toga lijepog za napisati o igri naših pulenova, ali jučerašnja prezentacija je demantirala ljetne pokušaje na turnirima i igru iz LIGE FIRMI.

 Povele su RUPE u 16. minuti golom A. Milovca, ali stav naše ekipe i htijenje koje smo mogli vidjeti dali su nam za pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu. U nastavku utakmice Jure Rak je, prvo u 25. minuti izjednačio, pa potom u 35. minuti doveo naše u vodstvo. Činilo se da je to to. No, drame nikad dosta. Tako su momci iz Rupa prvo izjednačili početkom 40. minute, a potom i zabili za pobjedu sa zvukom sirene, preko H. Dugopoljca. Bilo kako bilo možemo biti zadovoljni našom igrom, barem do zadnje minute, a dragim prijateljima iz Rupa želimo puno sreće u nastavku natjecanja. 

FK BANZOGO – MNK RUPE 2:3 (0:1)
J. Rak 25′, 35′ ; A. Milovac 16′, H. Dugopoljac 40′, 40′.

SASTAV : J. Krnić(g), J. Konjevoda(cap), J. Rak, F. Vrcić, Z. Bolanča, S. Vukorepa, Ž, Tanfara, A. Rak, E. Rak(g)


Za kraj bi željeli naglasiti još par stvari. Prva je ta da smo jučer imali debitanta u našoj ekipi, bar što se parketa tiče. Riječ je o Anti Raku koji se više nego dobro snašao u igri, i kojem želimo što više dobrih partija u našem dresu.


 Druga stvar koju želimo spomenuti je ta da smo napokon dočekali da se zadnje dvije minute susreta “štopaju”. Iako nas je to na kraju koštalo daljnjeg prolaza u kupu, iznimno smo zadovoljni što se malo po malo svi naši zahtjevi prema vodstvu lige ispunjavaju. Nije nam u interesu previše se hvaliti, ali spomenimo samo medalje, markire za rezervne igrače, pa sad i ovo. Ima toga još, ali nema sluha. Ili im možda nije u interesu sve napraviti odjednom, da sve skupa ne bi izgledalo kao naša pobjeda. Kamo sreće da i ostali predstavnici ekipa, kako futsal tako i veteranski, nisu zatucani pa da obje lige izgledaju puno puno ozbiljnije.
 Treća stvar koja je interesantna je to da napokon imamo priliku pratiti rezultat i vrijeme na glavnom semaforu, a ne kao do sada na onom malom koji je stajao iza delegata i zapisničkog stola. Super stvar.
 Nadalje, spomenimo i to da smo jučer svjedočili povećem broju gledatelja na jednoj futsal utakmici ŽMNL. Također super stvar. Brojni Funcuti su došli pogledati novo nastali klub, radnog imena MNK ŠIBENIK 1983. Ekipa složena od nekoliko prekaljenih haklera iz naše županije koji su svoj premijerni susret odigrali protiv još jednog debitanata u ligi, ekipe MNK CB KULA. Na tribini su se mogli čuti komentari da je taj susret mnoge podsjetio na donedavne okršaje između Šibenke i Jollya. No nećemo o tome. Zanimljivo će biti kad se susretnu ekipe MNK ŠIBENIK 1983 i MNK ŠIBENIK , pa kad se sa tribina zaori “ŠIBENIČE KRENI U NAPAD…”. Jedva čekamo. Spomenimo samo još i to da je ekipa MNK ŠIBENIK 1983, barem što se propagande tiče, nadmašila i puno veće face koji su se s njom koristili kroz povijest. Uskoro možda možemo očekivati i letke u sandučićima. Možemo li uopće zamisliti kako bi to izgledalo kad bi se barem toliko promovirala naša draga ŽMNL, ili kad bi barem svi ti vrli sportski novinari pogledali sve utakmice i napisali članak o tome. Nećemo ni spominjati super modernu multimedijsku kuću TV ŠIBENIK, koja bi sa pokojom reportažicom podigla svoju gledanost barem za 800 %.

  I za kraj još da spomenemo rezultate pretkola i parove daljnjeg natjecanja.

FK BANZOGO – MNK RUPE 2:3
MNK ŠIBENIK 1983 – MNK CB KULA 3:1
MNK ŠUBIČEVAC – MNK PRIMOŠTEN 0:3

MNK RUPE – MNK MIRL. ZAGORA
MNK ŠIBENIK 1983 – MNK CRNICA 2
MNK PRIMOŠTEN – MNK JEZERA 2
MNK DUBRAVICE – MNK ŠIBENIK