MNLKŠ

Četvrtfinale
TLM-Banzogo 2:0

Repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala i ukupno četvrta utakmica ovih protivnika u posljednje dvije godine ponudila je čvrstu utakmicu u kojoj su nijanse odlučile pobjednika. U prva tri dosadašnja susreta, prošlogodišnji osvajač TLM ostvarivao je lagane pobjede, ali trenutna forma obje ekipe ostavljala je Banzogu nadu da konačno može prekinuti tu negativnu tradiciju.

U utakmicu se ušlo vrlo oprezno na obje strane i praktički u cijelom prvom poluvremenu nije bilo prevelikih uzbuđenja. Ekipe su pokušavale udarcima iz daljine ugroziti protivnički gol, a ti udarci su završavali ili pokraj gola ili u rukama vratara. Iako je TLM bolje stajao na terenu i imao prividnu inicijativu, najbolja prilika cijelog prvog poluvremena bila je Banzogova kada je Roško krajem poluvremena izbio u situaciju 1 na 1 s golmanom, ali danas izvrsni Puncet to brani.

Drugo poluvrijeme je odmah počelo u višem tempu. Već u 17.minuti TLM dolazi u vodstvo. Akciju su započeli na svojoj polovici i iako se činilo da će igrači Banzoga tijekom tog napada u dva navrata lagano osvojiti loptu, ona ipak dolazi do Višnjića koji petom ostavlja loptu Burazeru, a on udarcem iz prve sa 8 metara postiže vrijedan zgoditak. Nakon toga Banzogo postupno preuzima inicijativu i postaje bolja momčad na terenu. U nekoliko navrata se činilo da će doći do izjednačenja, ali bi nedostajalo smirenosti u završnici , a Puncet je s nekoliko odličnih obrana ostavljao TLM u prednosti. U 27. minuti Petković na drugoj strani probija bok i upošljava Vučenovića na drugoj stativi koji nema težak zadatak i povećava prednost TLM-a. Do kraja se Banzogo još više otvorio, ali nisu uspjeli promijeniti rezultat. Završni dojam je da je TLM gledajući igru bio bolja momčad, ali Banzogo je imao bolje šanse. Utakmica je možda mogla otići i u drugom smjeru, ali odlični golman TLM-a Puncet to nije dozvolio.

U preostala dva četvrtfinalna susreta favoriti Psihijatrija i Kovači šibenskog mosta dolaze do sigurnih pobjeda i pridružuju se Enigmi i TLM-u u polufinalu. Banzogova sezona može se smatrati uspješnom i, usprkos nekim visokim porazima, momčad je ostavila bolji dojam nego prošle godine, a to potvrđuje i više osvojenih bodova u manje utakmica. Peto mjesto u regularnom dijelu, mogućnost osvajanja čak i trećeg mjesta u posljednjem kolu, te vrlo dobra predstava u četvrtfinalu dokaz su napretka. Uz očekivane doprinose svih igrača, primjetan je veliki napredak najmlađeg igrača lige Poljička koji je stasao i fizički i taktički. Isto tako, treba istaknuti dobru prilagodbu novih igrača i nadamo se da će se većina rostera zadržati na okupu i sljedeće sezone, te uz pokoje pojačanje postaviti ciljeve na još višu razinu.