O NAMA

banzBANZOGO, malonogometni klub, u čiju ste virtualnu svlačionicu upravo zašli, u ovih trideset i tri godine postojanja, okupio je onu specijalnu – na svoju bandu navaljenu – sortu svita, koja izgleda raste samo u onim čudnim kantunima urbanog Mediterana. A bilo ih je svakakvih: i onih s krivin i livin nogama al zato dobrog uva za pismu, i onih za kojima i Ajduk danas plače (ne da van Bog da van zarevu kraj uva) i debelih i mršavih, i živčanih i flegmastih, ako je takve u uopće mogu nać. Jerbo, šta je punk za klapsku pismu to smo mi u malon balunu.
Poslin se govorkalo kako se bolje društvo od takvog i nije moglo skupit s obziron na ime – u lelujavom stanju pokupljenom iz žargona balotaša. Po nekima BANZOGO – ono z izgovara se ko, recimo z u imenici bronzin, što je, uz balun i bocun, prevažni dio klupskog inventara, po nekima upućuje na neku čudnu napol neregularnu tehniku valjanja balota – vanka zoga. Ukratko, ako su Nizozemci izmislili totalni nogomet, mi smo nogomet doveli do totalnih granica. U njima je, doduše još uvik važnije pobijediti nego sudjelovati, ali ako se i dogodi ovo zadnje barem se nigdi tako dobro ne beštima ka na našim utakmicama, niko se ne svađa ka šta se svađaju naši najbolji igrači, a opet niko se tako lipo ne miri ka šta se koji put izmirimo mi.
Pa kad Vam se već posrićilo da naletite u to vrime, sidnite za banak, uzmite virtualnu bevandu i počnite drukat za nas u sav glas.
Sve ostalo je ionako je – legenda.

BANZOGO
Cijela priča je krenula davne 1982. godine, kad se mlada šibenska ekipa okupila i oformila prvu ekipu BANZOGO. Tada sigurno nisu ni slutili da će tridesetak godina poslije njihova ekipa okupljena za odigravanje malonogometnog turnira, na kultnoj Jadriji, prerasti u ovo što imamo danas, a to je najbrojnija sportska obitelj u Šibeniku.

Banzogo 1982

Banzogo 1982

Unutar naše obitelji djeluju četiri sportska kluba. Redom, to su MNK Banzogo, najstariji član obitelji koji se natječe u županijskoj veteranskoj malonogometnoj ligi.

mnk banzogo veterani

MNK Banzogo – veteranska ekipa

Nadalje, tu je i Pikado klub Banzogo, koji unutar kluba ima više ekipa, od kojih posebno treba istaknuti ekipe Banzogo i Snajper, koje se uspiješno natječu u županijskoj ligi, te na državnim natjecanjima.

banzogo-6

Banzogo

205560_148876015177621_3056755_n

Snajper

Boćarski klub Banzogo je treće osnovani klub unutar našeg kolektiva. Boćari se također natječu u županijskoj ligi, te na mnogobrojnim ljetnim turnirima.

Bocarki klub Banzogo

Bocarki klub Banzogo

Najmlađi član obitelji je Futsal klub Banzogo, službeno osnovan 2015. godine, koji se također natječe u županijskoj malonogometnoj ligi.

OSNIVANJE FK BANZOGO
Iako se Banzogo u županijskoj malonogometnoj ligi natječe od 2004. godine u sklopu MNK Banzogo, 15.09.2015. godine je odlučeno da se osnuje Futsal klub isključivo u svrhu širenja sportske obitelji, te promicanja futsala i sporta općenito.
U premijernoj sezoni (2015/2016) osvojeno je fantastično drugo mjesto u županijskoj malonogometnoj ligi.

12633622_1551714845147523_3241394383742454109_o

ORGANIZACIJA KLUBA
U organizaciji klupskih aktivnosti, koje sačinjavaju prijevoz članova, trening, natjecanja te druženja, su uključeni svi članovi kluba. Svi punoljetni članovi kluba su i članovi Skupštine, koja je vrhovno i najviše tijelo kluba. Sva financijska sredstva koja klub stekne putem donacija, sponzorstva ili statutom određenih aktivnosti će se isključivo ulagati u razvoj i unaprijeđenje kluba. Svi podaci o financijskim poslovanjima i samoj organizaciji kluba su uvijek na raspolaganju na uvid bilo kojem članu kluba.

BANZOGO nije nikada bio i nikada neće biti samo klub…..BANZOGO je način života !!!