Obznana!!!

Nakon posljednje objavljenog članka, odnosno izvještaja sa utakmica naših ekipa, došlo je do reakcija pojedinaca koji su se našli uvrijeđeni. Ovim putem se nemamo namjeru nikome ispričavati, niti smatramo da je potrebno, jer mišljenja smo kako nikog nismo niti uvrijedili.

Ali, sve što možemo, odnosno što moramo, jest to da pojasnimo što smo zapravo napisali. Iako je sve jasno. Dakle, između ostalog je napisano da je naša mlađa veteranska ekipa odigrala susret protiv ekipe MNK USKOK, za koju smo napisali da je jedna od bijednijih i jadnijih koje su nastupale u veteranskoj ligi. Ta rečenica je bila okidač za pojedince koji su se našli uvrijeđeni nakon pročitanog. Mahom su to igrači ekipe MNK USKOK, no ima još neistomišljenika. Kad je napisano da su jadni i bijedni, iz ničega se neda iščitati da su to jadni i bijedni ljudi, nego isključivo da su jadni i bijedni kao ekipa koja se natječe u ŽMNL. Dakle, rezultatski, stanjem na tablici, a ne ljudski. Kad si posljednji na tablici, kad te rezultat ne ide, kad je upitno bi li ostvario pobjedu i u slučaju da se protivnik ne pojavi, kad si jednostavno loš, kako bi te se trebalo nazvati??? Da li možda najbolji ili možda super uspiješan? Dajte molim Vas…
 
 Da nešto razjasnimo. Moglo se napisati i drugačije, upotrijebiti neku drugu riječ za trenutno najgoru ekipu, ali eto, mi smo se odlučili za ove dvije. Jadno, bijedno, potišteno, slabo, loše, nikako, oskudno, žalosno. Sve su to riječi (sinonimi) koje možemo pronaći u našem jeziku za opisati nešto što je takvo. Mišljenja smo da je sve jasno, čitko i lijepo objašnjeno.
  Evo jedan primjer, iz istog članka. Tog dana je igrala i naša futsal ekipa. Poraženi su 2:6. Rezultatski, igrački, raspoloženjem i zalaganjem tog dana i oni su bili jadni i bijedni. Tako smo i naveli. Da li smo možda trebali napisati da su najbolji i da su ostvarili nezapamćeni uspijeh samo zato što su naši? Kad Vam je drago i smiješno kad takvo nešto napišemo za svoje, prihvatite kritiku i na svoj račun.

 Kad gledamo trenutno stanje na tablici pojedine lige, bilo koje na svijetu iz bilo kojeg sporta, recite nam, kako nazovemo onu ekipu sa dna tablice, ili kako nazovemo onog igrača koji promaši cijeli gol sa par centimetara udaljenosti? Njih da su jadni, a njega da je bijednik. I to ne zbog toga što su loši ljudi. Gotovo smo sigurni da se i Vi poslužite sa jednim od gore navedenih izraza.

  Nama je iznimno drago da se prati ono što napišemo. Još nam je draže kad to što napišemo ima i nekakvu težinu, da se pojedinci u jednom od tekstova i pronađu. Do sada smo pisali svašta, i lijepe stvari i one druge. Kad pišemo one druge stvari kojima želimo naprimjer istaknuti nemar i aljkavost vodstva lige, ili neprimjereno ponašanje nekog od sudionika naših županijskih malonogometnih liga, ili ukazati na nedovoljno educirane arbitre, onda Vam je to drago. Čak dođe i do slaganja u razmišljanjima. Postoje situacije kad neki od Vas, doduše sa strane, nas prozivate zbog nečeg, a ima i toga, a uz to nas nazivate da ne kažemo kako jer ne želimo politiku u svoju butigu, onda je to ok. Ma nemojte. Postoji naziv i za to, ali nećemo zbog mogućih daljnih prepirki.
 
 Kad pišemo izvještaje ili kad nešto drugo objavljujemo na našoj stranici trudimo se biti što realniji i objektivniji. Pa makar to značilo da moramo izgaditi naše ekipe ili naše pojedince. Isto tako, kad u našim tekstovima spominjemo druge ekipe ili druge pojedince, uvijek se trudimo istaknuti onoga koji je to zaslužio svojim umijećem i ponašanjem na terenu, ali i svojim neprimjernim ponašanjem.

  Ukoliko nas čitate, a čujemo da čitate, i ukoliko na našoj stranici dolazite do nekih Vama bitnih podataka, a vjerujemo da dolazite, onda smo mi neka vrsta medija. A budući da su nam u zadnje vrijeme puna usta slobode medija, sve smo rekli.

 Na našoj web stranici postoji opcija da nam pošaljete komentar. Slobodno iskoristite tu opciju za bilo kakve komentare, opaske, prijedloge ili bilo što drugo što Vam padne na pamet. Nemojte se ustručavati, jer na sve ono što je konstruktivno, mi ćemo uredno odgovoriti.