MALONOGOMETNI VIKEND

Nakon višemjesečne pauze, od ove nedjelje na Baldekinu ponovno možemo uživati u majstorijama lokalnih haklera. Leteći cirkus je otvoren utakmicama veteranske lige, gdje bilježimo pobjede obje naše ekipe, dok je naša futsal ekipa bila slobodna u kupu.

Kako je ovo naš prvi ovosezonski tekst, red je da prije ikakvih izvještaja navedemo novitete koji su uvedeni u propozicije za obje konkurencije. Prvo ćemo o onima u veteranskoj konkurenciji. Da dragi naši, vjerovali ili ne, postoje noviteti vezani za veteransku konkurenciju. Normalno je da ste ostali začuđeni, jer nakon miljun godina to sad i liči na nešto. Time out i akumulirani prekršaji su najzvučniji od noviteta, a da se uvelo samo to bilo bi super. No, vrhuški našeg lokalnog malog nogometa to nije bilo dosta nego su još uveli i kup natjecanje koje će se odigrati u pauzi između dva dijela prvenstva. Luđaci, ništa drugo. Šta će ćaća reći?! Šalimo se naravno, jer ovo je ravno srebru naših iz Rusije. I vridnije čak, neki bi rekli. U svakom slučaju svaka čast svima na plenumu, i klubovima i vrhuški lige, jer nakon masu godina napokon smo imali pravi plenum sa raspravama i voljom za usvajanjem ičega. Bravo za sve, posebice za Olija. Jedina zamjerkica je što se umjesto kup natjecanja nije uvelo trokružno natjecanje za veterane, jer malo je 14 kola. No, nećemo se buniti, dobro je i ovo.

U futsal konkurenciji nema značajnijih promjena, samo finese. Klubovi su dužni osigurati sportsku opremu za svoje ekipe ne bi li i izgledale kao ekipe, a od drugog dijela sezone igrači će morati obavezno nositi štucne i štitnike. To je u redu, i tu smo zadovoljni.

Bezveze jel tako? Nitko nikom ništa ne zamjera, nema vrijeđanja, nema psovki….polako, tek je počelo. Hahah

VETERANSKA LIGA

Čast da otvore novu sezonu je pripala našim starijim veteranima i ekipi Barutane. Imali smo priliku vidjeti zanimljivu utakmicu sa nekoliko odličnih poteza na obje strane. Na kraju je slavila naša ekipa rezultatom 5:2, sasvim zasluženo. Naši mlađi veterani su također došli do pobjede. U tvrdoj i neizvjesnoj utakmici protiv ekipe MNK STARI GRAD, Klisović je zabio za minimalnih, ali preslatkih 1:0.

U preostale dvije utakmice bilježimo pobjede RIBICE i CROATIE.

Za sve ljubitelje pub kvizova imamo dva podatka, nikad se ne zna. Prvi povijesni akumulirani prekršaj u veteranskoj konkurenciji je skrivio N. Ljubičić(MNK BANZOGO), a prvi time out je pozvan od ekipe MNK BANZOGO, a ako Vas za dodatnih pola boda upitaju ime čovjeka koji ga je pozvao, samo recite Strika. I ovo poviše je Nikola, ne Novica.

Rezultati 1. kola veteranske lige

MNK BANZOGO – MNK BARUTANA 5:2

Ljubičić 5, 37, 38, B. Alfier 23, Lozić 35 ; Vrcić 13, A. Banovac

MNK ZLATNA RIBICA – MNK BILICE 2:1

Stegić 5, Čogelja 11 ; H. Čaleta Car 4

FK BANZOGO – MNK STARI GRAD 1:0

Klisović 31

MNK CROATIA PERKOVIĆ – MNK PIROVAC 4-2

Pivac 15, 40, D. Perica 26, Đira 32 ; Labor 20, T. Pešić 29

FUTSAL (KUP)

U svojevrsnom pretkolu kupa naša ekipa je bila slobodna, a nas je najviše zanimala utakmica između ekipa MNK PRIMOŠTEN i novajlija MNK KNIN, jer naše očekuje dvoboj protiv pobjednika. Pobijedio je PRIMOŠTEN rezultatom 3:1, a sa ekipom MNK KNIN ćemo se susresti u prvom kolu ligaškog natjecanja.

Rezultati pretkola kupa

MNK PRIMOŠTEN – MNK KNIN 3:1

Gracin 3, 17, Protega 39 ; Tomić 23

MNK MIRLOVIĆ ZAGORA – MNK DUBRAVICE 5:0

Malada 16, Malenica 28, Marić 34, 40, Slavica 35

MNK ŠIBENIK – MNK JEZERA II 2:0

Bumbak 36, Kunčić 40

Parovi četvrtfinala kupa

MNK CB KULA – MNK MIRLOVIĆ ZAGORA

MNK RUPE – MNK ŠIBENIK

FK BANZOGO – MNK PRIMOŠTEN

MNK CRNICA II – MNK ŠUBIČEVAC 08